84. Rallye Monte Carlo – Tim folksvagena jedini favorit ?

19. јануар, 2016. #

Tradicionalnim probnim ispitom SHAKEDOWN, u sredu, 20.januara počinju dešavanja na čuvenom RELIJU MONTE KARLO, koji ove godine beleži 84. predstavljanje. Sve će se dešavati u prestonici MONAKA i obližnjim planinskim putevima koji će kao i uvek biti zagonetka za sve učesnike, zbog skoro uvek promenljivih vremenskih prilika. Na ovom reliju, gde pravilan izbor guma dovodi do pobede, učestvuju najveći majstori reli sporta.

Favoriti su posade FOLKSVAGENA i vozači OŽIE, LATVALA i MIKELSEN, koji su i minule godine osvojili podijum na ovom RULET RELIJU. Pokušaće da im pariraju HJUNDAI , M SPORT TIM kao i TIM ABU DABI, odnosno, NOJVIL  i SORDO, OSTBERG i KAMILI sa „ford fiestama“ i KRIS MIK i LEFEBVRE sa „sitroenima DS3“. Na  84.RELIJU MONTE KARLO učestvuje još puno dobrih vozača, kao recimo TANAK, KUBICA, BUFIE, PADON … i drugi.

Takmičare očekuje  16  brdsko brzinskih ispita na asfaltu, sasvim izvesno delom prekrivenim snegom i ledom. Start je zakazan u četvrtak uveče a potom slede specijalni ispiti u petak, subotu i nedelju.

Kako sada stvari stoje, čini se da u Srbiji neće biti televizijskih prenosa i reportaža,ali, iskreno se nadamo da ova informacija nije tačna.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije