Mazda – Najniža potrošnja goriva

24. децембар, 2015. #

Mazda – najniža potrošnja game vozila u SAD-u
• Jedinstven pristup u podizanju efikasnosti doveo je Mazdu na vrh EPA lestvice
već treću godinu zaredom
• Mazdina SKYACTIV tehnologija pruža najnižu stvarnu potrošnju goriva u SAD-u
Hiroshima / Leverkusen, 18. decembra 2015. Prema izveštaju o trendovima potrošnje goriva za laka vozila agencije EPA (Environmental Protection Agency), Mazdini automobili ponovo su najefikasniji u SAD-u. Japanska marka našla se na vrhu liste proizvođača za modelsku godinu 2014., što joj je treće uzastopno prvo mesto, a prema preliminarnim brojkama agencije EPA također je vodeća za modelsku godinu 2015.
Prosečna prilagođena potrošnja goriva (kombinovani ciklus) za sve Mazde modelske godine 2014. prodate u SAD-u bila je 29.4mpg (8,0 l/100 km), što predstavlja poboljšanje od gotovo 5% u odnosu 2013. godinu, s emisijom CO2 od 302 g/milji (188 g/km), što je 9% niže. Za usporedbu, ukupni prosek za tržište SAD-a je 24.3mpg (9,7 l/100 km) i 366 g/milji (227g/km). Prilagođene EPA vrednosti odražavaju potrošnju goriva i emisiju CO2 mnogo bliže stvarnim uslovima vožnje od NEDC** vrednosti koje se koriste u Evropi.
Ovaj uspeh se u velikoj meri može pripisati Mazdinoj SKYACTIV tehnologiji, koja obuhvata iz temelja razvijenu novu generaciju motora, menjača, podvozja i karoserija. SKYACTIV je osnova za celokupnu aktuelnu generaciju Mazdinih modela male mase koji su osvojili brojne nagrade za svoju izvanrednu kombinaciju efikasnosti, sigurnosti, performansi i užitka u vožnji. Rezultati agencije EPA takođe odražavaju strategiju kompanije prema optimizaciji unutrašnjeg izgaranja, pre svega u njenim atmosferskim SKYACTIV-G benzinskim motorima.
U ime beskompromisne efikasnosti u stvarnim uslovima vožnje, Mazda se suprotstavila
prevladavajućem trendu autoindustrije prema ‘downsizingu’ (smanjenju zapremnine) i turboprednabijanju te ponovo postigla prvo mesto, uprkos tome što u ponudi nema nihibridnih, niti električnih vozila, kao ni izuzetno efikasnih SKYACTIV-D dizel motora, koji se ne prodaju u Severnoj Americi. Sa svojom aktuelnom generacijom SKAYACTIV motora, japanski proizvođač je uspeo podići ukupnu efikasnost svoje game automobila za više od 30%

Galerija slika

Članci iz iste kategorije