Infiniti obara prodajne rekorde

17. децембар, 2015. #

Od januara do novembra prodato je 192.000 automobila marke Infiniti, čime je japanski premijum proizvođač već nadmašio rezultat iz čitave prethodne godine, a prošli mesec je bio 15. uzastopni u kom je Infiniti ostvario rast prodaje

Infiniti je i u novembru nastavio sa odličnim tržišnim rezultatima – japanska kompanija prodala je širom sveta 19.100 vozila, što je 1.300 primeraka ili za 8 procenata više u poređenju sa istim mesecom prethodne godine. Ovo je 15. uzastopni mesec u kom Infiniti beleži rekordnu prodaju, a već nakon prvih 11 meseci prodajni saldo je premašio onaj iz čitave pretnodne godine. Dakle, više nema nikkave dileme oko toga da će ova godina biti najsupešnija u istoriji brenda Infiniti.
Prošli mesec Infiniti je ostvario rekordnu prodaju na mnogim tržištima, uključujući Kinu, Zapadnu Evropu, Kanadu, Meksiko, Južnu Koreju i Tajvan.
U prvih 11 meseci 2015. godine, više od 192.000 kupaca opredelilo se za neki od Infiniti modela, što je za 15 procenata više u odnosu na isti period prethodne godine. Osim toga, Infiniti je prošlogodišnje prodajne rezultate dostigao već u oktobru na tržištima Kine i Tajvana.
„Snažan rast prodaje je nastavljen. Nakon što smo već u novembru oborili prošlogodišnji rekord, ostao nam je još jedan mesec u 2015. godini“, izjavio je Roland Krueger, predsednik Infiniti Motor Company. „Decembar označava prekretnicu za našu kompaniju jer pokrećemo proizvodnju novog Q30 u fabrici u Sanderlendu (Engleska). Očekujemo da će ovaj model doprineti daljem rastu prodaje tokom sledeće godine“, dodaje prvi čovek marke Infiniti.
Ovaj model, koji se uskoro očekuje i u Srbiji, imaće izuzetno važnu ulogu za Infiniti na Starom kontinentu. Inače, japanski proizvođač je od januara do decembra u Zapadnoj Evropi prodao 6.300 automobila, što je povećanje od čak 49 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

O brendu Infiniti
Infiniti Motor Company Ltd sa sedištem u Hong Kongu posluje u više od 50 zemalja. Brend Infiniti je lansiran 1989. godine. Gama premijum automobila trenutno se proizvodi u pogonima u Japanu, SAD i Kini. Proizvodnja u Velikoj Britaniji je počela 2015. godine, čime je značajno proširen portfolio marke. Infiniti planira da započne proizvodnju u Meksiku od 2017.
Kao partner tima Infiniti Red Bull Racing, Infiniti koristi dalekosežnu tehničku saradnju sa četvorostrukim pobednikom FIA šampionata Formule 1.
Više informacija o kompaniji Infiniti i njenim vodećim tehnologijama možete pronaći na sajtu www.infiniti.com. Infiniti možete pratiti i na društvenim mrežama Facebook, Tvitter, Instagram, LinkedIn, kao i na You Tube kanalu gde se nalaze najnoviji Infiniti video snimci.

Više informacija:
Maja Babić, marketing & PR menadžer Grand Motorsa
maja.babic@grandmotors.rs
Tel. 063/37 47 57, 011/2090 671

Galerija slika

Članci iz iste kategorije