Gabor Sagmajster pred novinarima uoči Dakar relija 2016.

25. децембар, 2015. #

Samo još četiri dana dele našeg popularnog motociklistu GABORA SAGMAJSTERA, od polaska na 38. DAKAR RELI, koji 3. januara počinje u Argentini a nastavlja se na terenima Bolivije.

Ukupno 577  učesnika je prijavljeno za taj najveći maraton na točkovima. Najviše će ih biti medju takmičarima sa automobilima, gde bi trebalo da se nadje čak 220 učesnika, računajući i suvozače. Potom po broju dolaze oni sa kamionima, gde posadu sačinjavaju i po trojica. Ukupno je najavljeno sudelovanje 163 takmičara u ogromnim i neobično snažnim kamionima. Što se tiče motociklista, kojima je najteže, registrovano je 148 vozača u najavi, dok će medju majstorima sa kvadovima biti 48 takmičara.

Na putanjama DAKAR RELIJA 2016. dugačkim ukupno oko 9000 km. u dve nedelje vožnje uglavnom van puteva, sve njih očekuje mnoštvo izazova. Subotički as i naš moto kros šampion, 44. godišnji GABOR SAGMAJSTER se po deveti put prijavio na DAKAR RELI. Na njegov prvi reli 2008. nije startovao jer je takmičenje otkazano. Potom su usledila, za SAGMAJSTERA, tri uspešna relija na kojima je do cilja stigao kao 89. , 59. i 61. Godine 2012. je odustao zbog kvara motocikla, a zatim slede još dva dobra relija u Južnoj Americi, koja je okončao kao 61. i 53. što je za SAGMAJSTERA bio i najbolji plasman. Početkom ove 2015.  godine je odustao već u drugoj etapi, posle pada i preloma šake.

Valja podsetiti da je predstanik SRBIJE, GABOR SAGMAJSTER, vozač amater, i da će pored mnogih amatera pokušati da izbori što bolji plasman i pored daleko mladjih, bogatijih a i fabričkih ekipa. Voziće svoj reparirani motocikl KTM od 450 kubika, sa brojem 107, a ovoga puta će imati tehničku podršku  poznatog rumunskog tima AUTONET i Madjara iz Rumunije, EMANUELA DJENEŠA.U pratećoj ekipi biće i GABOROV  sin, takodje motokros vozač Srbije, RIČARD SAGMAJSTER. Od kada učestvuje na DAKAR RELIJU, naš as prvi put neće imati u timu svog velikog prijatelja, sjajnog motociklistu iz Slovenije, MIRANA STANOVNIKA, koji zbog svojih drugih obaveze neće biti na DAKARU 2016.

Generalni sponzor GABORA SAGMAJSTERA je AUTO MOTO SAVEZ SRBIJE i još blizu 40 drugoh prijatelja koji su pomogli našem šampionu u pripremi i učestvovanju na ovom izuzetno popularnom i najtežem maratonu na svetu.

U timu GABORA SAGMAJSTERA, biće i ovoga puta novinar RTS-a PREDRAG PEDJA MILINKOVIĆ, opremljen kamerom i foto aparatom, koji će se povremeno javljati sa DAKAR RELIJA, za mnoge informativne emisije svoje kuće.

Na danas održanoj konferenciji za novinare, u prostorijama AUTO MOTO SAVEZA SRBIJE, GABOR SAGMAJSTER je pored ostalog rekao …..

„Jedna od najtežih stvari na DAKAR RELIJU je navigacija. To je kao kada plovite okeanom u  malom čamcu i pokušavate da pronadjete nekih 60 minijaturnih ostrva, koja ste dužni da otkrijete“.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije