Moto GP – Rosiju odbačena žalba, startuje poslednji

6. новембар, 2015. #

Sud za arbitražu u sportu u Lozani odbacio je zahtev vozača Jamahe Valentina Rosija da ukine kaznu FIM, što znači da će u nedeljnoj, odlučlujućoj, trci u šampionatu startovati s poslednje pozicije.

Legendarni Italijan je sankcionisan zbog kontakta na trci u Maleziji posle koje je njegov rival iz Honde Mark Markez pao s motora.

Rosi u generalnom plasmanu ima 7 bodova više od drugoplasiranog, klupskog kolege, Lorhea Lorenca, a poslednja trka u sezoni je u nedelju u 14 časova u Valensiji.

Trka u Valensiji proglašena događajem visokog rizika

Španska komisija za borbu protiv nasilja odlučila je da prestojeću završnu trku kraljevske klase Moto GP šampionata u Valensiji, koja je na programu u nedelju, proglasi događajem visokog rizika.

Tenzija je neminovna i gotovo opipljiva a upravo iz tog razloga su Internacionalna motociklistička federacija i organizatori trke danas održali sastanak sa svim vozačima kako bi sport nadvladao ludilo koje se najavljuje prethodnih dana.

“Ti momci imaju milione fanova, koji ih prate, dive se njihovim potezima na trkalištu i vole da čuju šta ovi imaju da kažu”, piše u saopštenju dve organizacije koje su pozvale na kraj kontroverzi koje su se dešavale prethodnih dana pošto su kako kažu prešle granicu zdrave strasti i logike u nekim trenucima.

Inače, odluka Komisije za borbu protiv nasilja stigla je samo nekoliko sati nakon što je Arbitražni sud za sport odbio žalbu Valentina Rosija, koji je pokušao da izbegne da krene sa poslednje pozicije u nedelju.

SPORT KLUB

Galerija slika

Članci iz iste kategorije