Moto GP – Markez opet pokazao svoj loš karakter

9. новембар, 2015. #

Španski motociklista MARK MARKEZ je na jučerašnjoj trci u VALENSIJI opet potvrdio svoj izuzetno loš karakter i želju da na bilo koji način onemogući VALENTINA ROSIJA. Uopšte nije vozio punom snagom i nije se borio za što bolji plasman, već mu je cilj bio da pomogne svom sunarodniku HORHE LORENCU.

Na jučerašnjoj trci u Španiji našla su se i trojica navijača i zaljubljenika u motociklizam iz SUBOTICE. Doputovali su u VALENSIJU sa velikim transparentom na kojem je pisalo :       „MARKEZ, NIKADA NEĆEŠ BITI VALENTINO ROSI“.

Evo šta su mediji zabeležili povodom trke MOTO GP u VALENSIJI….

.

Kako piše Hotsport, veći deo planete je u nedelju bio uz male ekrane isčekujući ishod ‘trke veka’ kako su mnogi nazvali poslednju trku ovogodišnjeg MotoGP šampionata.

Uvek nasmejan Valentino Rosi u nedelju je tugovao. Odnosno, možda nije toliko tugovao, koliko je bio besan, što se i videlo po njegovim prvim rečima posle završenog MotoGP šampionata i osvajanja titule Horhea Lorenca.

– U četvrtak sam znao šta se sprema kada je Markez rekao da neće uraditi ništa što bi naškodilo Lorencu. Tada sam shvatio da su sklopili pakt. Ovo je sramota! Lorenco je imao telohranitelja na stazi. Desilo se tačno ono što sam očekivao, a na trci su svi videli njihov plan. Iz njihovih izjava uoči trke sam video šta se sprema… Napravili su biskvit – rekao je Rosi.

Generalno smatra da su nedeljna zbivanja veoma loša za Moto sport. Ipak je bio tužan, što su potvrdile i sledeće njegove reči.

– Tužan sam i mislim da je ovo loša stvar za naš sport. Takođe, ne razumem ni Hondu koja je lagano pustila da vozač Jamahe pobedi u trci. Umesto sa jednim, morao sam da se borim protiv dvojice jakih protivnika. Lorenco je veoma dobar vozač, ali bilo bi lepo da smo imali poštenu i ravnopravnu trku. Mislim da ni njemu nije isti osećaj kada je pobedio na ovakav način. On nije istinski šampion jer je do titule došao posle nečeg što se nije dogodilo u istoriji našeg sporta. Tužno je što je pobedio imajući ličnog telohranitelja na stazi. Markez se borio jedino protiv Pedrose koji je mogao da ugrozi Horhea – objasnio je Italijan.

‘Zloće’ su pobedile. Barem je takav bio sud prisutne publike u Valensiji koji su, iako na domaćem terenu, žestoko izviždali Marka Markeza i Horhea Lorenca na pobedničkom postolju.

– Ne znam da li je Markez glumio telohranitelja zašto mu je Lorenco zemljak, ali je izgledao tužno. U svemu ovom Lorenco ima manju krivicu nego Markez jer on ne bi nikada nešto slično uradio da je bio na Markezovom mestu. Ali zbog njegovog ponašanja posle Malezije, Lorenco zaslužuje da ga tretiraju isto kao Markeza. Trebalo je da ćuti – zaključio je Rosi.

Izvor: Hotsport.rs

Rosi: Sve je ovo previše čudno

Kako piše Sport klub, Valentinu Rosiju sigurno nije neka uteha to što je „moralni pobednik“ u ovom Moto GP šampionatu.

Legendarni Italijan je otvorio dušu nakon trke u Valensiji i očigledno će ovde biti još prašine i sukoba.

„Nešto se čudno dešava ovde, u jednom trenutku je bilo čak i neprijatno, kao da je Markez završio započet posao i postao bodigard Lorencu“.

Ali, doktor se nije ni tu zaustavio.

„Ne znam više šta da kažem o šampionatu, ali očigledno tu ima dosta toga kvarnog. Ne kapiram ponašanje Hondi, ali šta je, tu je“, zaključio je Rosi.

Pedrosa: Sjajan drugi deo sezone

Nekako jedini koji može da izađe čista obraza iz svega što se dešavalo prethodnih nedelja u Moto GP karavanu je Dani Pedrosa.

Mnogi će reći: pa da, baš zbog toga nikada neće biti šampion, ali bilo kako bilo, on je prezadovoljan drugom polovinom sezone, nakon što se u prvoj mučio sa povredom lakta.

„Zadovoljan sam drugim delom sezone. I ova trka bila je dobra, samo sam malo zaostao na sredini i to posle nisam mogao da nadoknadim. Sada sam miran i očekujem veoma dobru 2016.“ rekao je 30-godišnji Pedrosa.

Lorenco: Španci smo i titula je naša

Horhe Lorenco osvojio je treću titulu u kraljevskoj klasi, petu ukupno, ali ostaje nekako gorak ukus i pored možda najbolje sezone u istoriji ovog sporta.

Vozač Jamahe se nije potrudio baš da umanji tenziju ni nakon poslednje trke.

„Osećam se sjajno, biti svetski šampion pet puta je nešto neverovatno. Ne znam šta da kažem. Vrlo teška trka, jedna od najtežih, ali i najboljih u karijeri“.

28-godišnjak je prokomentarisao i svešpanski podijum pred 110.000 ljudi, od kojih su mnogi bili Italijani.

„Ovo je titula za Španiju, srećan sam što su tri Španca na pobedničkom postolju. Da je Rosi šampion i da su još dva Italijana na podijumu, siguran sam da bi situacija bila ista“, rekao je Lorenco.

Markez: Ne radim za druge

Mark Markez je svoju titulu prepustio Horheu Lorencu, a trku u Valensiji završio je na drugom mestu.

Slučajno ili ne, on je opet bio u centru pažnje jer se činilo da nije imao nikakvu nameru da napadne Lorenca, a onda se u poslednja dva kruga savršeno branio od Danija Pedrose i na taj način indirektno opet zaštitio Lorenca.

„Ne radim za druge. Uvek želim da dobijem trku, na ovoj sam čak išao i preko granica. Jednostavno, Horhe je bio za tu minimalnu distancu brži od mene, a izgubio sam vreme braneći se od Danija, tako da nisam mogao da napadnem. U svakom slučaju, Hvala Horheu i Valentinu za sjajnu borbu za titulu, načinili su da ceo svet prati naš sport“, rekao je Markez.

Sada samo možemo da slutimo šta će se dešavati 2016. a naravno, priča se nastavlja uz Sport Klub.

Rosi se nije pojavio na gala večeri

Vozač Jamahe Valentino Rosi nije se pojavio na gala večeri na kojoj je Horhe Lorenco dobio šampionski pehar.

Legendarni „Doktor“ je sezonu završio sa pet bodova zaostatka u odnosu na svog timskog kolegu, a kao razlog njegovog izostanka Jamaha je navela da se ne oseća dobro.

Ipak, izvesno je da se Rosi nije pojavio na proglašenju pobednika iz protesta zbog raspleta šampionata i sukoba sa Markom Markezom, koji je zauzeo treće mesto u šampionatu.

Sam finiš sezone obeležio je sukob između Rosija i Markeza, pošto je devetostruki svetski šampion optužio mladog Španca da ga sabotira u borbi za titulu jer želi da je Lorenco osvoji.

Ima li bolje najave za 2016?

Izvor: Sportklub.rs + AUTOBLOG.RS

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije