Kup Mediterana u motokrosu – Marsej

7. новембар, 2015. #

 

Nezvanični treninzi na Kupu Mediterana na stazi „La Far les Olivijer“ kraj Marseja pokazali su dominaciju francuskih, italijanskih i španskih moto kros vozača. Predstavnici Srbije Branko Antić i Ričard Sagmajster bili su u zlatnoj sredini. Takmičili su se u istoj diviziji, ali u različitim klasama MX1 i MX2. U plasmanu nacija naš tim je bio peti od devet ekipa.

U pojedinačnoj konkurenciji Antić je na drugom treningu osvojio 7. mesto u klasi i 17. u diviziji, dok je Sagmajster bio 13. u klasi i 25. u diviziji od 36 vozača.

-Na prvom treningu imao sam kontakt sa vozačem iz Italije, pukao je „dekli“ na mom motoru i procurelo je ulje. Zahvaljujući pomoći jednog francuskog mehaničara rešili smo problem, pa sam vozio i drugi trening. Staza je pripremljena na nivou svetskog prvenstva, konkurencija je zaista jaka i vidi se da većina takmičara ima više iskustva od nas – rekao je Branko Antić, takmičar klase MX1.

Ričard Sagmajster u našem prvenstvu vozi u istoj klasi, ali je ovde prijavljen u klasi MX2.

-Takmičim se sa motorom Franje Rihtera i zadovoljan sam vremenima, jer to ipak nije moja „mašina“. Popravljamo rezultate iz treninga u trening i nadam se da će na trkama sve funkcionisati još bolje. Iz Subotice su u Francusku danas stigli Gabor Sagmajster i Marko Kopunović da bi nam pružili podršku i pomogli u pripremi motora. Imamo sreće da je vreme sunčano, jer je do pre nekoliko dana ovde bio „potop“ nakon obilnih kiša – istakao je Ričard Sagmajster.

Predsednika AMSS Mirka Butuliju i prvog čoveka Moto saveza Srbije Božidara Mihajlovića toplo su dočekali čelnici Francuske moto federacije i zahvalili  našim takmičarima, koji prvi put učestvuju na Kupu Mediterana.    tekst i foto: Predrag Milinković

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije