Supermoto u Jezolu u Italiji – naši prvi put na trkama

6. октобар, 2015. #

Prvi put je jedna ekipa iz Srbije uspela da udje u finale medjunarodnog takmičenja, u disciplini SUPERMOTO. Na stazi „Pista azura“ u italijanskom letovalištu Jezolo, u blizini Venecije, vozili su članovi naše reprezentacije : VUKAŠIN BAJIĆ, NIKOLA GAJIĆ i STEFAN MIĆIĆ, poznati iz našeg moto krosa, a menadžer je bio GORAN LOVRIĆ.

Uz puno problema, kao i svi početnici u svakom sportu, mladi motociklisti SRBIJE dali su sve od sebe, a kako javlja Igor Gašparević u nedeljnim trkama su zabeležili sledeće rezultate..

„Naša reprezentacija je u finalu ekipno zauzela 16. poziciju sa 144 poena, 11 poena više od Poljske. (Na trci Kupa Nacija bodovanje je obrnuto – Prva pozicija dobija jedan poen, druga dva, treća tri, … ).
U nedelju su vožene tri trke. Na svakoj trci su startovala po 32 vozača i to – u prvoj trci prvi i drugi vozač tima, u drugoj trci drugi i treći vozač, a u trci tri – prvi i treći vozač. 
U prvoj trci Bajić je zauzeo 30., a Gajić 31. poziciju. U drugoj trci Gajić je zauzeo 30, a Mićić 31. poziciju, dok su u trećoj trci Bajić i Mićić zauzeli pozicije 25 i 28.“

Galerija slika

Članci iz iste kategorije