Moto GP – Rosi vozi u Valensiji !

28. октобар, 2015. #

 Legendarni Valentino Rosi potvrdio je da će učestvovati u poslednjoj trci Moto GP šampionata u Valensiji! „Doktor“ je u ponedeljak, iznerviran kaznom direkcije, najavio moguć bojkot odlučujuće trke u sezoni, ali je na kraju presudio sportski motiv i devetostrukog prvaka sveta ćemo gledati 8. novembra u Valensiji.

„Hvala svima na podršci. Ona mi je pomogla da prebrodim situaciju u kojoj sam se našao. Od danas razmišljam samo o Valensiji“, potvrdio je Rosi na svom Tviter nalogu da će učestvovati u poslednjoj trci šampionata.

Rosi ima sedam bodova više od klupskog kolege Horhea Lorenca, ali će zbog incidenta sa Markom Markezom u Maleziji, startovati s poslednje pozicije.

Italijan i Španac su su imali žestoku razmenu reći na konferenciji za novinare dan uoči trke na stazi Sepang, kada je Rosi optužio Markeza da se otvoreno stavio na stranu sunarodnika Lorenca i da mu svesno pravi probleme na stazi.

Incident iz Malezije izazvao je brojne reakcije ljdi iz moto sveta, ali i navijača, a preovladalo je mišljenje da je Markez nesportskom vožnjom prosto izazvao reakciju Rosija.

Džarvis: Rosi pogrešio, ali Markez zaslužio

Glavni čovek Jamahe Lin Džarvis malo je spustio ton posle dešavanja u Maleziji.

„Naš posao kao tima je da štitimo interese svojih vozača, Naravno, ono što je uradio Valentino nije nešto što volite da vidite na Moto GP trkama, ali bio je izazvan. Nikada nije bio prljav vozač“.

On je potvrdio i da je bilo žalbe i da očekuje svašta u Valensiji.

„Nikada ne znate šta može da se desi u sledećoj trci. U ovom trenutku, dao bih više šansi Horheu, ali ne bi me iznenadilo i ako bi Valentino pobedio. Samo da bude fer trka“.

Džarvis je zaključio i to da se slaže sa većinom ljubitelja Moto GP da je Markez sve ovo radio samo da bi se osvetio doktoru.

Janone: Rosi je sposoban za sve, voziću svoju trku u Valensiji

Po povratku iz Malezije, Andrea Janone, za koga znamo da je privatno prijatelj sa Valentinom Rosijem, nije mnogo komentarisao  dešavanja na Sepangu, ali je govorio o onome što nas očekuje u Valensiji.

„Iskreno se nadam da će Valentino stići do desete titule. Sa svima imam dobar odnos, a u Valensiji ću voziti svoju trku, i kao i uvek, trudiću se da budem što bolji.“

Svi znamo da je Rosi sposoban za sve i ja mu želim da ostvari svoj san i stigne do desete titule u karijeri. Staza u Valensiji je uvek veoma teška a na njoj će sve biti odlučeno.“

Izvor: Sportklub.rs

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije