Moto GP – Ogroman broj ljudi na strani Rosija

31. октобар, 2015. #

Odavno se neki trkački dan u Moto GP kalendaru nije  očekivao s više nestrpljenja nego 8. novembar. Tog dana biće odlučen šampion u „kraljevskoj klasi“, a posle neverovatnih scena proteklog vikenda u Maleziji svetska sportska tema broj jedan trenutno su Valentino Rosi i Mark Markez.

Legendarni Italijan je kažnjen zbog kontakta na stazi Sepang i u Valensiji će startovati s poslednje pozicije, osim ako Sud za arbitražu u sportu ne promeni odluku.

„Doktor“ ima 7 bodova više u odnosu na klupskog kolegu Horhea Lorencam a uveliko se priča i o špansko-italijanskom „ratu“ vozača i analizira eventualni rasplet odlučujuće trke u šampionatu.

Koliko interesovanje vlada za trku u Valensiji potvrđuje i podatak da su svih 150.000 ulaznica ekspresno rasprodate, a organizatori zbog bezbednosti nisu smeli u prodaju da puste još ulaznica.

Prema informacijama iz Španije cene ulaznica se na „crnom tržištu“ kreću oko 600 evra!

Ekipa TV Sport klub dolazi u Valensiju.

Rosi se žalio Sudu za arbitražu u sportu

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi podneo je žalbu Sudu za arbitražu u sportu u Lozani na odluku posle trke za Veliku nagradu Malezije.

Rosi je u svom zahtevu zatražio poništavanje ili smanjenje kazne koja mu je izrečena, zbog koje će startovati sa začelja na poslednjoj trci sezone.

Takođe, tražio je da kazna bude suspendovana dok ne bude doneta presuda o žalbi što bi mu omogućilo da startuje sa pozicije koju osvoji u kvalifikacijama u Valensiji. Kako god bilo,“ Doktor“ može samo da bude na dobitku, lošije za njega ne može da bude.

Sud za arbitražu u sportu će o Rosijevom zahtevu da se odloži primena tri kaznena poena raspravljati 6. novembra. To znači da ćemo sledećeg petka znati da li će Rosi startovati sa začelja ili će se važiti rezultat koji ostvari u kvalifikacijama.

Ali, znajući „brzinu“ suda u Lozani, ovaj slučaj bi mogao da se rastegne i da traje nedeljama.

Izvor: Sportklub.rs

Dodatak:

Još samo sedam dana nas deli od poslednje trke ovogodišnjeg MOTO GP šampionata, trke u Valensiji, a diskusije o sudaru veterana ROSIJA i mladog MARKESA ne prestaju. U gradu motocikala, u Subotici, skoro svi su na strani najpopularnijeg motocikliste sveta, Italijana VALENTOINA ROSIJA, a kako kaže poznati motociklista i mehaničar, prijatelj i saradnik GABORA SAGMAJSTERA, uvek za razgovor raspoložen MARKO KOPUNOVIĆ, takva atmosfera je i  medju fanovima moto sporta u Madjarskoj. MARKO nam je otkrio da je putem interneta u kontaktu sa poznatim moto šampionom sveta iz 93. godine, Amerikancem KEVIN SCHWANTZ-om, koji je  takodje na strani legendarnog ROSIJA, pa je tim povodom rekao da za njega VALENSIJA ne postoji i da se zna ko je šampion.

Najpoznatiji motociklista Slovenije,čuveni učesnik nekih 18 DAKAR RELIJA, MIRAN STANOVNIK je za sajt „Moj svet brzine“ rekao da je za njega a i za većinu Slovenaca VALENTINO ROSI legenda i šampion.

„Moj svet brzine“

Galerija slika

Članci iz iste kategorije