Moto GP – Australija – Neverovatna trka, pobeda Markeza, Rosi četvrti

18. октобар, 2015. #

Ljubitelji moto sporta i pre svega klase MOTO GP, odavno nisu videli takvu borbu najboljih asova sveta. Sve do poslednjeg kruga se nije znalo ko će pobediti i ko će biti na postolju. Pobedio je MARK MARKEZ, sa „hondom“ ispred LORENCA sa „jamahom“, i JANONEA, sa „dukatijem“, a VALENTINO ROSI je na „jamahi“ bio četvrti. Dve trke pre kraja šampionata, sledeće nedelje u Maleziji, i u završnici u Španiji, ROSI ima 11  bodova prednosti, a borba za titulu izmedju njega i LORENCA se nastavlja.

Trku je obeležio i fenomenalni Italijan ANDREA JANONE sa „dukatijem“. Nedovoljno oporavljen od povrede ramena, odmah posle prvih krugova JANONE je naleteo motociklom na galeba i oštetio masku mašine, a onda je u više navrata na nizbrdici i dužem pravcu sa neverovatnom lakoćom obilazio MARKEZA i ROSIJA. Vozio je zaista izvanredno , možda najbolje u svojoj karijeri, i potpuno je zaslužio mesto  na podijumu.

Posle trke su se najviše radovali MARKEZ, LORENCO i JANONE, dok je popularni ROSI bio nezadovoljan svojim učinkom i gubitkom 7 bodova u odnosu na poredak posle Japana. Dao je sve od sebe, u momentima bio iza LORENCA koji je dugo vodio trku, ali, na stazi  SEPANG u Kuala Lumpuru danas je bolji bio njegov zemljak i prijatelj ANDREA JANONE.

Na lepoj i veoma teškoj stazi SEPANG, najhrabriji i najbolji vozači sveta na dva točka vozili su na momente i 336 km. na sat. Sledeća trka je naredne nedelje,25. oktobra u Maleziji, a šampionat sveta u motociklizmu se završava u Španiji.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije