Goran Štrok u Beogradu

23. октобар, 2015. #

Jedan od najboljih jugoslovenskih automobilista svih vremena, Zagrebčanin GORAN ŠTROK ( rodjen 1947. godine ), danas je bio u Beogradu i par sati proveo u razgledanju eksponata  MUZEJA AUTOMOBILA. kod BRACE PETKOVIĆA.

Nekada poznati sportski as, višestruki šampion države i vrlo dobro plasiran na velikim medjunarodnim auto trkama, danas je izuzeno uspešan poslovni čovek koji živi na relaciji LONDON – ZAGREB. U MUZEJU AUTOMOBILA se našao sa svojim starim prijateljima, MARJANOM KULUNDŽIĆEM, BATOM NADJOM, BOBANOM ATANACKOVIĆEM i PAVLOM KOMNENOVIĆEM. Izgleda odlično, ostao je  kao i nekada pravi šmeker i gospodin, a usput je rekao da danas vrlo rado vozi bicikl.

Nedavno je hrvatski VEČERNJI LIST  u tekstu o njemu preneo i ove rečenice:

„Tijekom pohađanja gimnazije izbačen je iz škole zbog lošeg vladanja. Falsificirao je datum rođenja da bi mogao dobiti vozačku.  Po kvartu je vozio očev Fiat 1300. Kad je otac kupio Audija nagovorioga je da ga proda i  da  kupi Moris Coopera S.

Sa 17 godina je počeo voziti automobilske utrke. Bio je član Auto moto kluba Dinamo. S 18 godina je osvojio prvo prvenstvo tadašnje države.  Upisao je 1966. Pravni fakultet  u Zagrebu ali je nakon četiri odslušana semestra odustao. S 20 godina počeo je surađivati kao novinar u Plavom vjesniku. Testirao je automobile, radio intervjue s poznatim vozačima.“

Stariji ljubitelji auto sporta GORANA ŠTROKA najviše pamte po sjajnim vožnjama na beogradskom Ušću, kada je vozio MINI KUPER S i  BMW 202 ti.

Foto: Ljuba Ivanović                           BGD 23.10.2015

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije