WRC – Adac Rallye Deutschland – Ožie pobedjuje po 6. put

22. август, 2015. #

Još samo 4 brzinska ispita, ili ukupno nešto manje od 70 km. dele francuskog asa SEBASTIENA OŽIEA od njegove 6. ovogodišnje pobede, koja će mu na prvom mestu generalnog plasmana doneti ukupno gledano preko 200 bodova, a za sjajni tim VOLKSWAGEN MOTOR SPORTA biće to treća ovogodišnja trostruka pobeda, koja će im i u generalnom poretku doneti prve tri pozicije posle 9 WRC relija – izvanredan rezultat, koji govori o izrazitom kvalitetu nemačkog tima.

Posle ovog napornog asfaltnog takmičenja u Triru, na samoj granici sa Luksemburgom, može biti zadovoljna i ekipa „Hjundaia“ a pogotovo Španac DANI SORDO jer će najverovatnije osvojiti 4. mesto, i pokazati da šefovi ipak mogu da računaju na njega iako su ulogu drugog vozača za RELI AUSTRALIJA namenili PADONU koji je u Nemačkoj bio znatno slabiji od SORDA, i trenutno je na 9. mestu.

Veoma dobro, ili bolje reći perfektno, snašao se iskusni JAN KOPECKI sa svojom „škodom fabiom“. U kategoriji WRC 2 je ubedljivo prvi a u generalnom je posle dva dana relija pretekao svog zemljaka MARTINA PROKOPA.

Ovaj reli je bio malerozan za mnoge, za starog relistu Francuza DELKURA, koji je sa „poršeom“ čak na 65. mestu, za njegovog zemljaka, odličnog relistu BRAJANA BUFIEA koji je odustao zbog kvara, pa zatim za reli šampiona Evrope LAPIJA, za GREG BRINA, a takodje i  za Poljaka KUBICU, koji je danas tek 42, a i za KRIS MIKA koji je računao na vrlo visok plasman, a biće izgleda 14.

Reli će verovatno završiti i mlada slovenačka posada NOVAK TIM – UROŠ OCVIRK. Bez obzira što su poslednji u klasi RC4 i pretposlednji u , tojest 69. u generalnom, mogu biti ponosni na činjenicu da su učestvovali na WRC reliju sa 21. brzinskim ispitom, i da su prošli kroz cilj.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije