Umro šampion moto sporta Dragan Stanković Stankara

23. јун, 2015. #

Svet brzine ostao je bez još jednog odličnog vozača, poznatog i popularnog beogradskog motocikliste Dragana Stankovića Stankare.

Pune tri decenije bio je aktivni takmičar, dugo se bavio i organizacijom trka, obavljao funkcionerske zadatke a poslednjih godina je bio na samom vrhu Moto saveza Srbije.

Karijeru motocikliste započeo je krajem 70. godina. Učestvovao je na mnogim trkama u Jugoslaviji a vozio je i na evropskim pistama. Godine 1993. i 1999. postao je šampion Jugoslavije. Bio je više puta vice prvak  nacionalnog ranga, a najveći rivali su mu bili Vuk Tomanović, Marko Rakić, Radovan Rodić i Kule Perišić. Medju svojim kolegama je bio cenjen kao vrsni mehaničar i majstor „tjuner“, za pripremanje friziranih motora. Godinama je bio vlasnik servisa „Mimoto“, specijalista za motocikle marke „kavasaki“, a dugo je radio i kao serviser i prodavac automobila „daihatsu“.

Dragan Stakovič Stankara je preminuo u bolnici, od dijabetesa. Ta opaka bolest odnela nam je motociklistu koji je ceo svoj život posvetio dvotočkašima. Njegovim stopama, putem sportskog vozača, krenuo je i njegov sin Nikola Stanković.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije