Otvoren Karting centar Podgorica

2. јун, 2015. #

Na lokaciji Liješnje, na magistralnom putu Podgorica-Cetinje, otvoren je najmoderniji karting centar u regionu. Karting centar Podgorica obuhvata prvu karting stazu u Crnoj Gori, kafe bar, prostor za teorijsku obuku, prodavnicu karting opreme i rezervnih delova renomiranog francuskog proizvođača SODIKART, radionicu i skladište.
Na otvaranju ovog  sportskog objekta prisutnima se  obratila Tamara Tošković, menadžer centra, koja im je poželela dobrodošlicu a potom i projektant staze, koji je rekao da je radio na možda većim poslovima, ali da mu je rad na ovom  bio poseban, zato što je projektovao san jednog čoveka.
Gost iz Francuske, predstavnik proizvođača SODIKART, svrstao je Karting centar Podgorica u jedan od modernijih centara u regionu.
Na kraju je Jovan Tošković, vlasnik kompleksa, zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji  i rečima „hajde da otvorimo ovaj centar“ otvorio objekat uz prigodan vatromet.
Staza je urađena po CIK-FIA standardima. Na njoj će biti organizovani treninzi i takmičenja na međunarodnom nivou. Ukupna dužina karting piste je 804 m, širina 7 – 9 m, najduži pravac 117 m, sa propisanim nagibima i brojnim prespojima, kao i natkrivenim pit-stopom.
Karting centar u Podgorici je opremljen savremenim profesionalnim sistemom za merenje vremena (hardware MyLaps, software Orbits i software Karting Manager), što omogućava ne samo štampanje rezultata, već i online pristup rezultatima odmah posle završene trke (možete analizirati svoje rezultate, statistiku i vreme krugova svake trke).
U sklopu Karting centra Podgorica funkcionisaće karting škola za najmlađe, Grand Prix takmičenja za prijatelje, amaterske i biznis lige, team buildinga…
Na sajtu Karting centra Podgorica bice objavljeni najbolji rezultati dana, nedjelje, mjeseca,…
Svi vozači potpisuju izjave o sigurnosti i dobijaju posebnu identifikacionu karticu, zahvaljujuci kojoj sakupljaju poene za nagradne i besplatne vožnje.
Zaljubljenici u karting će moći rentirati najnovije RT8 i LR5 SODIKART modele (proizvodi svetskog lidera u ovoj industriji).
Trenutno su u ponudi:

1. – 10 kartinga za odrasle, tip RT8 iz linije Prestige
2. – 3 kartinga za decu 7-14 godina, model LR5
3. – 1 dvosed model 2DRIVE
U sklopu Karting centra Podgorica, firma Tošmil hidraulik d.o.o., kao zvanični distributer brenda SODIKART, nudi kompletan karting program rezervnih delova, opreme i dodataka.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije