Furiozni Borković ubedljivo najbolji u Francuskoj

28. јун, 2015. #

Srpski automobilista trijumfovao u prvoj trci FIA ETCC na stazi Pol Rikar, druga trka na programu u 15.15

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nastavio je nezaustavljiv pohod ka prvoj titluli u Evropskom kupu turing autmobila, pod okriljem Svetske automobilske federacije.
Vozač NIS Petrol by B3 Racing Team-a trijumfovao je na prvoj trci FIA ETCC u Francuskoj vožene na stazi Pol Rikar. Borkovića danas od 15.15 uz direktan prenos na RTS 2 očekuje i druga trka.
Pančevački as do svoje treće ovosezonske pobede (nakon Mađarske i Slovačke) stigao je na dominantan način. Ostvarivši najbolje vreme u kvalifikacijama, što mu je donelo prva tri boda ovog trkačkog vikenda, Borković je u letećem startu izdržao snažan napad Mata Homole i Andreasa Fistera i u prvu desnu krivinu uspeo da uđe kao prvoplasirani.
Od tog majstorskog manevra, Borković je ugasio svaku nadu konkurentima da mogu da ga ugroze. Svakim sledećim pređenim metrom povećavao je razliku nad pratiocima, a jedino što se dešavalo iza njegovih leđa bila je borba za drugo mesto.
Upravo nakon duela Homole i Fistera, Slovak je dobio kaznu prolaska kroz boks, što je na najbolji način iskoristio drugoplasirani u generalnom poretku, Čeh Petr Fulin, koji je na kraju kroz cilj prošao iza Borkovića.
Srpski automobilista posle prve trke učvrstio se u vođstvu u generalnom plasmanu sa 48 bodova, dok je Fulin drugi sa pet poena manje. Duca će na drugoj trci startovati sa osme pozicije, budući da je startni poredak na drugoj trci obrnut kad je u pitanju najboljih osam vozača iz prve trke.

PR.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije