Etcc 2015 – Slovakiaring – kvalifikacije : 1.Fulin 2.Homola 3.Borković

20. јун, 2015. #

Odmah na početku kvalifikacija usledio je kraći prekid zbog crvene zastave koja je izbačena na stazu. Odmah na restartu Petar Fulin je zabeležio najbolje vreme od 2:13.661 ispred Mato Homole i Dušana Borkovića. Ova tri vozača zauzela su prve tri pozicije već na polovini sesije u klasi monomarki, dok je Davit Kajaia bio najbrži u TC2T klasi. Drugi naš takmičar Mladen Laušič je u tom momentima zauzimao 11. poziciju dok Crnogorac Dejan Bulatović nije uspeo da postigne reprezenativno vreme.

Borković je zbog pucanja prednjeg levog pneumatika morao do boksa čiji su mehaničari imali pune ruke posle zbog oštenjećenja koje je pretrpeo njegov Seat upravo zbog ovog problema.

U samom finišu kvalifikacija Mato Homola je uspeo da popravi svoje vreme, ali je idalje ostao na drugom mestu, tako da je pol pozicija pripala Petr Fulinu sa vremenom od 2:13.661. Na trećem mestu je ostao Dušan Borković ispred Ferenca Fice. Andreas Pfister bio je bajbolji u Tc2T klasi dok je Mihal Matejovski ovo priznanje poneo u TC2 kategoriji. Što se tiče najslabije klase tu je pol poziciju odnela Urlike Kraft sa svojom Ford Fiestom.

Naš Mladen Lalušić na kraju zauezo je 12. poziciju sa vremenom od 2:17.738 dok Dejan Bulatović nije uspeo da zabeleži reprezenativno vreme i našao se na 19. mestu u plasmanu sa samo 2 pređena kruga.

Serbiaring

Galerija slika

Članci iz iste kategorije