Xross Challenge – Na Tari 200 najhrabrijih, dominirao Slovenac Špindler !

27. мај, 2015. #

XROSS CHALLENGDE – DRUGI ENDURO IZAZOV OČEKIVANO NAMUČIO TAKMIČARE
Najteža i najveća auto-moto trka u Srbiji, Xross Challenge je uspešno završena proteklog vikenda na Tari. U najtežoj klasi očekivano je dominirao leteći Slovenac, Miha Špindler, a  gledaoci su videli veliku trku sa čak 200 takmičara, koji se ne boje povreda i blata!
Tara i enduro su oživeli! Minulog vikend na ovu  divnu planini stiglo je 200 takmičara na 200 glasnih motocikala. Došli su da se uhvate u koštac sa surovom prirodom i daju sve od sebe kako bi se izborili za titulu  na trenutno najtežoj i najmasovnijoj moto trci u Srbiji – Xross Challeng- u.

Mirna, ali i te kako divlja Tara je u rukama organizatora Xross tima takmičarima pružila ono najekstremnije, pa su zadaci već na samom startu bili prilično teški. Prvog dana trke održan je prolog koji je, kako smo imali prilike da vidimo, bio vrlo zahtevan. Takmičari su  morali da pređu gusto zbijene prepreke koje su ih čekale na poligonu. Reč je o velikim balvanima, šljunku, blatu i ostalim „nedruželjubivim“ podlogama. Najumešniji u ovom delu trke bio je favorit, Miha Špindler koji je za svega 2 minuta i 36 sekundi prevalio sve prepreke koje su mu se našle na putu, dok je drugima bilo potrebno DUPLO VIŠE VREMENA !. U istom maniru Slovenac je nastavio i u nedelju kada je počela trka za najtežu Klasu A. Trasa duga preko 100 km i puna preteških deonica bila je savršena pozornica za prave vratolomije vozača, u kojima su gledaoci uživali, navijali, ali i pomagali motociklistima. Naravno, najatraktivniji za gledanje bio je brzi Špindler, kome je za tih 100 km teško prohodnih terena bilo potrebno dva sata i pet minuta, ostavivši drugoplasiranog skoro pola sata iza sebe!!!

Leteći Miha je svakako ovogodišnji Xross enduro prvak koji s pravom nosi titulu jednog od deset najboljih hard-enduro vozača na svetu i koji je svojim učešćem uveličao Xross Challenge trku.
Klasa B, nimalo lakša za takmičare donela je muke na svakom koraku, ali i radost na licu takmičara kada su završili trku – najsrećniji bio je Gorazd Zupan. U Klasi C slavio je David Dragićević, a na „velikim motorima“ u Klasi Teškaši bio je maltene foto-finiš. Pobedio je Miloš Dišković, dok je kod Superteškaša najbrži bio Luka Betević.
–Prezadovoljni smo odzivom takmičara koji su došli da učestvuju na Xross Challenge trci, svi vozači su pohvalili stazu i organizaciju, a i  kod gledalaca je interesovanje bilo  veliko.  Trka je uspešno okončana, a na nama je da ubrzo krenemo u planiranje izazova za sledeću godinu – kažu iz Xross tima.
Drugi enduro izazov je završen, Tara je svima priredila pravi pakao, a Xross tim je sa ovom trkom dokazao da je uspeo,  jednu za Srbiju nepoznatu granu sporta, da popularizuje do te mere da postane najveće takmičenje na dva točka kod nas.

FOTO:  Predrag Vučković
POBEDNICI PO KLASAMA:
KLASA A
Ime i prezime vreme
1.Miha Špindler 2:05:08
2.Marko Jager 2:27:55
3.Matej Štusaj 2:30:47

KLASA B
1.Gorazd Zupan 1:31:59
2.Ivan Prodanović 1:42:58
3.Todor Stamenković 1:45:49

KLASA C
David Dragićević 0:43:20
Bruno Jovanović 0:47:08
Mirad Maglic 0:48:43

KLASA SUPERTEŠKAŠI
Luka Betević 0:37:30
Ivan Nikolić 0:40:30
Željko Špoljarić 0:42:53

KLASA TEŠKAŠI
Miloš Dišković 0:39:20
Stevan Stanković 0:39:24
Sven Erić 0:43:05

Za detalje: xross-team.com

Galerija slika

Članci iz iste kategorije