Vasilije Mišković – bivši as, danas poslovan čovek a ne batinaš

8. мај, 2015. #

Kao jedan od najstarijih novinara auto branše i osoba koja već skoro 50 godina prati auto moto sport, dužan sam da iznesem neke utiske o čoveku iz familije sportskih asova čije se ime ovih dana u mnogim medijima pojavilo u vrlo ružnom kontekstu.

Reč je o 61. godišnjem Beogradjaninu VASILIJU MIŠKOVIĆU, koji je u subotu 2.maja 2015. imao konflikt sa svojim prvim komšijom IVANOM TASOVCEM.

VASILIJA MIŠKOVIĆA poznajem više od 40 godina, od perioda kada se afirmisao kao jedan od najboljih i najhrabrijih vozača šampionata Jugoslavije u automobilizmu. Kratko se bavio tim sportom, ali je vrlo brzo postao poznat po svojoj veštini, srčanosti i znanju.
VASILIJE MIŠKOVIĆ nikada nije žudeo isticanju i željom da bude šampion, iako je znao da pobedjuje najbolje asove, kao što su bili crnogorski vozači braća Aćimić, pa zatim poznati Milun Vesnić, Tihomir Filipović, i mnogi drugi. Postao je poznat i kao zaštitnik slabijih i nije podnosio siledžije i primitivne. Završio je pravni fakultet , posvetio se biznisu i stekao porodicu, deca su mu fakultetski obrazovana.

Incident koji se dogodio ispred vrata kuće IVANA TASOVCA, vrlo „lepo i profesionalno“ opisao je naš već čuveni i vrlo tiražni list „KURIR“, u kojem su , kao i na mnogim sajtovima, VASILIJA MIŠKOVIĆA nazvali batinašem i osobom koja je nokautirala IVANA TASOVCA. „KURIR“ je od svih bio  i „najkonkretniji“ i prikazao video  snimak kamere,i doslovce naveo u današnjem broju – „.. vidi se na snimku sa sigurnosne kamere“.

Pažljivim pregledom tog snimka  vidi se medjutim da nema govora o tuči, prebijanju i nokautiranju, vidi se da MIŠKOVIĆ i TASOVAC stoje jedan naspram drugog i vode raspravu, a da o BATINANJU nema ni govora. Saznao sam da je IVAN TASOVAC tog momenta bio vidno alkoholisan, a da je preterani ljubitelj kapljice je već poznata priča. I MIŠKOVIĆ i TASOVAC su bili u MUP-u i svako je ispričao svoju verziju konflikta. Mediji s objavili da je TASOVAC čak bio u bolnici VMA, kako bi mu ustanovili povrede, a ja opet imam informaciju da na VMA uopšte nije bio.

Žalosno je u svemu što je pomenuti IVAN TASOVAC, naš ministar kulture i informisanja, bivši direktor Beogradske filharmonije, i da su mnogi mediji čini se morali da ga zaštite, od jednog „batinaša“ čiji se atak „baš lepo vidi na snimku“. Iako sam po pitanju pravednog epiloga ovog slučaja pesimista, voleo bih da grešim i da neko sa političkog vrha najzad shvati ko su BATINAŠI.

Djordje Djenić, novinar.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije