Reno kupuje Lotus ?

29. мај, 2015. #

Kako prenosi Sport klub, sve je izvesnija prodaja Lotusovog F1 tima, koji je osvojio 16 bodova na prvih pet trka ove sezone.

Spekulacije o prodaji posebno su porasle primećenim odsustvom Žerarda Lopesa, prvog čoveka Lotusovog glavnog sponzora Dženi Kapital (Genii Capital) sa pojedinih trka ove sezone.

Pre samo dve nedelje spekulisalo se da ekipa iz Enstona pregovara sa francuskim Renoom, ali je to odbacio šef tima Metju Karter.

Lopes se u međuvremenu pojavio u Barseloni gde su navodno počeli novi pregovori o prodaji Lotusa. U Monaku se pojavio predsednik francuske kompanije Karlos Gosn, a prema pisanju Autosprinta, Reno razmišlja o postavljanju Boba Bela, bivšeg tehničkog direktora Renoove F1 ekipe u vreme kada je titule osvajao Fernando Alonso.

„Pregovori oko kupovine Lotusove ekipe su napredovali do odlučujuće faze. Kraj maja je rok za Lopesa i Renoovog F1 šefa Sirila Abitebul,a pa se odluka očekuje u sledećim danima“ piše finski Turun Sanomat.

Tod: Nećemo izbaciti alkoholna pića

Žan Tod je rekao da nakon duvana, neće biti ukinuti alkoholna pića kao sponzori F1 timova.

Recimo, Vilijams kao jedan od glavnih sponzora ima „Martini“, dok ste sigurno bar jednom na Meklarenovim bolidima primetili reklamu za „Džoni Voker.“

„Iako nam nije baš potpuno drago zbog toga, o tome odlučuje svaka zemlja posebno i tu nemamo većinu i u ovom trenutku ne možemo ništa. Ne možete da zabranite alkohol, to je nemoguće i iskreno, bio bi vid ugnjetavanja“, rekao je Tod.

Svaku trku F1 prati u proseku pola milijarde gledalaca širom sveta i mnogi smatraju da reklama alkoholnih pića utiče na mlade osobe koje prate najbrži karavan na svetu.

Izvor: Sportklub.rs + Autoblog

Galerija slika

Članci iz iste kategorije