Predstavljen potpuno novi Ford Mondeo

13. мај, 2015. #

 

Beograd, 13. Maj 2015. – Danas u Beogradu, organizovano je zvanicno predstavljanje novog Ford Mondeo-a.
Novi Ford Mondeo pobuđuje veliko interesovanje u Evropi zahvaljujući adaptivnim LED svetlima koja noćne vožnje čine lakšim, aktivnom sistemu pomoći pri parkiranju, mogućnosti paralelnog parkiranja i isparkiravanja i uporednog parkiranja, sigurnosnim pojasevima sa vazdušnim jastucima na zadnjim sedištima, kao i naprednim SYNC sistemom druge generacije.
Prvi u Evropi, najnoviji Ford Mondeo lansira vrhunskatehnološka dostignuća poputFord LED adaptivnih farova i aktivnog sistema za parkiranje, koji čine da vožnja postane jedinstveno iskustvo. Mondeo, takođe, nudi i novi Ford SYNC sistem druge generacije sa ekranom od 8 inča osetljivim na dodir za lakšu upotrebu telefonskih, zabavnih, klimatskih i navigacionih sistema.U potpuno novom Mondeo-u,Ford u Evropi premijerno predstavlja i pojas za vezivanje na naduvavanje na zadnjim sedištima.

“Novi Mondeo ima najnaprednije inovacije iz Forda kako bi omogućio još prefinjeniju i pametniju vožnju „.

Osvetljavanje puta unapređenom tehnologijom
Potpuno nova Mondeo adaptivna LED svetla koriste dnevno svetlo – oponašaju njegovu bistrinu pomoću prednjeg sistema lampi, prilagođavajući ugao prednjih svetala i njihov intenzitet kako bi se svetlost njegovih farova prilagodila okruženju. Ovaj sistem može da odabere jedan od sedam mogućnosti podešavanja u skladu sa brzinom kojom se kreće automobil, uslovima spoljnog svetla, u zavisnosti od ugla upravljanja, udaljenosti od vozila koja su na putu ispred i aktivacije brisača stakala.

Aktivni sistem pomoći pri parkiranju
Potpuno novi Mondeo odlikuje i unapređena verzija aktivnog asistiranja pri parkiranju, sa mogućnošću vertikalnog parkiranja, što omogućava vozačima da uoče mala, odgovarajuća mesta, da idu unazad bez korišćenja ruku, kao i da se parkiraju na mesta koja su paralelno uz put ili im je pristup ograničen drugim automobilima.

Unapređeno parkiranje je podržano i sistemom za isparkiravanje, koji omogućava vozačima da izađu iz parking mesta, kao i pomoć pri bočnom parkiranju, što omogućava vodič na ekranu i audio upozorenje o preprekama koje se nalaze sa svih strana vozila.

SYNC sistem druge generacije
SYNC sistem druge generacije omogućava vozačima da njime upravljaju unutar vozila, koristeći jednostavne zvučne komande i ekran od 8 inča u visokoj rezoluciji. Povezivanje je moguće uz pomoć Bluetooth konekcije, USB kabla i SD kartica.

Jednostavno, uz pritisak na zvučno dugme i izgovor glasovne komande poput “Gladan sam”, sistem će ponuditi listu restorana koji se nalaze u blizini, a Michelin vodič će pomoći vozačima da se opredele za neki od ponuđenih restorana. Nakon toga sistem će, konekcijom putem telefona, pozvati restoran i rezervisati sto.

Kontrola navigacije je takođe pojednostavljena. Umesto da izgovaraju adresu u fazama, korisnici mogu da izgovore celu adresu odjednom i da selektuju muziku iz priključenog MP3 uređaja tako što pitaju SYNC 2 da pusti muziku određenog umetnika ili traženu pesmu.

FORD sigurnosni pojasevi sa vazdušnim jastučićima za naduvavanje na zadnjim sedištima
Novi Ford sigurnosni pojas kombinuje funkciju vazdušnog jastuka i atribute pojasa za vezivanje u jedinstvenom inovativnom segmentu iz oblasti sigurnosnih dodataka.

Jedinstveni pojas za vezivanje kompanije Ford koji kombinuje funkciju vazdušnog jastuka i konvencionalnog sigurnosnog pojasa ima svoju evropsku premijeru u potpuno novom Mondeu kasnije tokom godine.

Fordov sigurnosni pojas na naduvavanje je konstruisan da umanji povrede glave, vrata i grudnog koša za putnike na zadnjim sedištima, najčešće decu i starije putnike koji su podložniji povredama prilikom takvih nezgoda. U slučaju nesreće, pojas se rapidno širi kako bi raspršio (disperzovao) silinu udara i postigao čak do pet puta jaču zaštitu ugroženih putnika u poređenju sa klasičnim sigurnosnim pojasom.

#
Za sve dodatne informacije molimo Vas da kontaktirate Maju Babic, Direktora marketinga kompanije Grand Motors, putem telefona 011 2090 671, 063 37 47 57 ili email adrese: maja.babic@grandmotors.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije