Moto trke u Vršcu organizuje klub Kuleta Perišića !

12. мај, 2015. #
AMK “Dijamant” iz Aranđelovca 31.05.2015. organizuje međunarodnu moto trku “Nagrada Vršca 2015” na stazi Pilotske akademije u Vršcu.
Staza u Vršcu je duga 2410 metara i ima 9 krivina i dva velika pravca u dužini od 760 i 810 m.
Očekuje se učešće oko 120 takmičara iz Srbije i desetak zemalja u okruženju.  Trka se boduje za Otvoreni šampioant Srbije u svim disciplinama Road Racing – brzinskog motociklizma (125 cm3,  Formula 600 cm3, Formila 1000 cm3, 600 cm3  Super sport i 1000 cm3 Superstock), kao  i za šampionat Istočne Evrope (Balkana) i Otvoreni šampionat Srbije u Moto Klasik takmičenju – trke starovremenskih motocikala (sve tri divizije).
Poučeni iskustvom iz prethodnih godina organizatori očekuju prisustvo oko 5.000 gledalaca. Nacionalna televizija RTS je potvrdila dolazak na ovo takmičenje, gde će napraviti ekskluzivnu polučasovnu reportažu.
Kule Perišić se u zvaničnom saopštenju obratio svim ljubiteljima motociklizma:
Dragi moji  prijatelji ljubitelji motociklizma,
Pozivam Vas da 31. maja 2015. godine dođete na stazu Pilotske akademije u Vršcu i da uživate u vrhunskoj  predstavi  vozača na dva točka.
Vrlo sam nesrećan zbog činjenice da neću moći da učestvujem na ovom takmičenju, jer sam imao vrlo težek pad na trci u Grčkoj 19. aprila i tom prilikom zadobio veoma teške povrede (prelom dva vratna pršljena, dva leđna pršljena, prelome leve šake, desne ključne kosti i jednog rebra).
Koliko sam nesrećan zbog neučestvovanja na ovoj trci, ipak sam daleko srećniji zbog činjenice jer  su mi zvanično na Ortopedksoj klinici na Banjici rekli i postavili dijagnozu (citiram “Samo te je mikton delio od oduzimanja gornjih I donjih ekstremiteta.” ) . Šta reći na kraju…
Bio sam u vrhunskoj formi  i prikazao odličnu vožnju u Grčkoj, ali jedan nesmotren trenutak je doprineo da sam sada zaokružio 52 preloma  u dvadeset  različitih kalendarskih sezona.
HVALA  VAM  SVIMA  KOJI  STE  SVIH  PROTEKLIH  DECENIJA  BILI UZ  MENE. OSTAJE MI DA SE NADAM DA ĆU SE OPORAVITI DO KRAJA GODINE I DA ĆU SE TOKOM ZIME PRIPREMITI ZA OPROŠTAJNE TRKE U 2016. GODINI – TRKA SVETSKOG ENDURANCE ŠAMPIONATA “24h BOL  D’ OR” U FRANCUSKOJ I ZA OPROŠTAJNU TRKU U “MOM GRADU” VRŠCU.
– AMK” DIJAMANT” JE 6 PUTA BIO EKIPNI ŠAMPION  JUGOSLAVIJE I SRBIJE (1996,2003,2004,2008,2009 i 2010. GODINE);
– AMK “DIJAMANT” JE DO SADA ORGANIZOVAO  26  TRKA ZA ŠAMPIONAT ISTOČNE EVROPE (BALKANA), JUGOSLAVIJE  I  SRBIJE;
– Kule Perišić  JE NOSILAC 11 ŠAMPIONSKIH TITULA ISTOČNE EVROPE, JUGOSLAVIJE I SRBIJE , A  SEDAM  PUTA  JE  I  NAJUSPEŠNIJI SPORTISTA OPŠTINE ARANĐELOVAC.
– AMK “DIJAMANT” JE  IZNEDRIO I NAJVEĆE TALENTE I VRHUNSKE VOZAČE U POSLEDNJIH 20 GODINA (Radivoje Đurić – Fanđo, Živković Miroslav, Nanad Petrović Šone, Željko Staničić,Đorđe Jovanović, Zvonko i Nenad Perišić i još pedesetak drugih takmičara).
– OVE GODINE NOVI KULETOV UČENIK, PREDRAG ISIDOROVIĆ IZ BARAJEVA, POSLE DVE TRKE VODI U GENERALNOM PLASMANU ISTOČNO EVROPSKOG ŠAMPIONATA U KLASI 600 FORMULA.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije