24 časa Nirburgringa – pobedila ekipa „Audi sport team WRT“

20. мај, 2015. #

Na najslavnijoj stazi na svetu, reč je naravno o „Nurburgring Nordschleife“, proteklog vikenda videli smo bogat program trka.

Trka 24 sata Nirburgringa, najpoznatija trka izdržljivosti nakon 24 sata Le Mana. Ova trka nije deo nijednog šampionata i otvorena je za sve vozače i timove koji misle da mogu preživeti napore i opasnosti ‘Zelenog pakla’, pa je na startu bilo preko 150 automobila u dvadesetak klasa.

Najzanimljiviji su naravno oni najbrži, a to su predstavnici klase SP9 GT3. Bilo ih je tridesetak, najviše nemačkih (Audi R8 LMS, BMW Z4 GT3, Porsche 911 GT3, Mercedes SLS AMG GT3), ali zastupljeni su bili i drugi proizvođači (Bentley Continental GT3, Aston Martin Vantage, Nissan GT-R Nismo GT3). Poseban automobil, klasa za sebe, bio je SCG003 od Scuderie Cameron Glickenhaus.

Pobednik trke je, drugu godinu zaredom, Audi, tačnije belgijska ekipa Audi Sport Team WRT. Novi Audi R8 LMS vozili su Christopher Mies, Edward Sandstrom, Laurens Vanthoor i Nico Mueller, a za 24 sata prošli su 156 krugova.

Samo 40 sekundi iza njih ciljem je prošla još jedna belgijska ekipa – BMW Sports Trophy Team Marc VDS u BMW-u Z4 GT3. Treće mesto osvojio je Falken Motorsports s Porscheom 997 GT3 R.

Izvor: Automanija.com + AUTOBLOG

Galerija slika

Članci iz iste kategorije