Moto Gp Ostin – Markez totalno superioran

12. април, 2015. #

Aktuelni šampion u GP klasi lako stigao do trijumfa u Teksasu, Doviciozo i Rosi na podijumu

Fantastična trka u Kataru u kojoj je u foto finišu slavio Valentino Rosi, izazvala je veliko zanimanje za okršaj u Ostinu. Posle treninga pol poziciju je osvojio aktuelni šampion Mark Markez. Očekivalo se da posle neočekivanog rezultata u Kataru, Markez iskoristi prednost na startu i stigne do pobede u Teksasu. Ali staza u Ostinu je čudna i nepredvidljiva. Tokom kvalifikacija je kiša pljuštala kao iz kabla, a uoči starta trke staza je bila suva uz oblačno vreme koje je pretilo padavinama.

Ali ništa nije smetalo Markezu (Honda) da bukvalno demonstrira silu u Ostinu. Markez je vozio solo trku od početka do kraja. Brzo je pobegao rivalima i rutinski je stigao do trijumfa. Razloga za zadovoljstvo imali su Valentino Rosi (Jamaha) i Andrea Doviciozo (Dukati). Za razliku od duela u Kataru u kojem je Rosi uspeo da slomio Dovicioza i stigne do pobede, ovoga puta je Doviciozo uzvratio udarac, slomio je Rosija za poziciju broj dva.

U generalnom  plasmanu vodio Rosi sa 41-im bodom, Doviciozo je prikupio 40,  a Markez 36. Vremena za odmor nema jer nas naredne nedelje očekuje Velika nagrada Argentine. Budite uz Sport klub.

izvor SPORT KLUB

Galerija slika

Članci iz iste kategorije