WRC 2015. – Rally Mexico – 1.Ožie 2.Ostberg 3. Mikelsen ( video )

8. март, 2015. #

Volkswagenov vozač Sebastien Ogier je odbranio vođstvo na reliju u Meksiku i time je nastavio pobednički niz u ovoj sezoni. Ogier se nije zadovoljio samo čuvanjem pobede, već je redovno bio u vrhu poretka na brzincima, a poseban napad je najavio i zatim i ostvario na poslednjem, powerstage brzinskom ispitu koji se dodatno boduje.

Ogier je na powerstage ispitu uzeo maksimalna tri boda najboljim vremenom, drugi je sa 5,6 sekundi zaostatka bio Andreas Mikkelsen, a treći Hyundaijev vozač Thierry Neuville sa 2 desetinke lošijim vremenom od Mikkelsenovog.

U ukupnom poretku danas je nastavljena borba između dvojice Norvežana, Andreasa Mikkelsena i Madsa Ostberga (Citroen). Nakon teškog početka i problema koje je imao na početku relija, Ostberg je uspeo da sačuva hladnu glavu i na kraju da odbrani drugo mesto pred naletima Mikkelsena.

Trećeplasirani Mikkelsen iz Meksika odlazi sa velikim dostignućima – zabeležio je plasman na podijum i potukao timskog kolegu Jari-Mattija Latvalu. Potonji ne samo da nije uspeo da zaključi reli bez još jedne skupe greške, već je i na powerstage ispitu uspeo da uzme bonus bodove, iako je zbog dodatnog rizika mogao da izgubi podijum, za razliku od Latvale, koji je mogao da vozi bez previše rizika. Velika pobeda Mikkelsena u internom dvoboju koji se zahuktava u Volkswagenu.

Do cilja je danas napokon stigao i Ott Tänak. M-Sport je nakon jučerašnjeg drugog odustajanja zamenio nekoliko senzora u Tänakovom automobilu i Fiesta, koja je u međuvremenu dobila ime Titanak, uspešno je odradila današnje brzince.

Izvor: Autosport.hr + AUTOBLOG

Galerija slika

Članci iz iste kategorije