Rally Sweden – Mikelsen je na čelu, kiks Ožiea i Latvale ( video )

13. фебруар, 2015. #

Početak drugog dana ŠVEDSKOG RELIJA nagovestio je dosadni nastavak pravog zimskog relija, a mnogi pratioci ovog sjajnog takmičenja, i oni pokraj staza a i oni širom sveta koji ga prate putem interneta, pomislili su da će prisustvovati još jednoj potpunoj dominaciji odličnog FOLKSVAGENA, i trojke sa „folksvagen polom WRC“.

Tako je zaista i bilo do 9. brzunskog ispita TORSBY 2, dugačkog 14.76 km. Do tada vodeći u generalnom poretku, svetski prvak Francuz SEBASTIEN OŽIE, i prošlogodišnji pobednik ovog relija, Finac JARI MATI LATVALA, prema sopstvenom priznanju napravili su greške i prebrzo pokušali da savladaju odredjenu krivinu. Grešku je skuplje platio LATVALA, izgubio je više 0d 8 minuta, a manje OŽIE, koji je svoj kiks platio zaostatkom od nekih 30. sekundi.

Sutra je na redu 3. dan ŠVEDSKOG RELIJA. Na vodećoj poziciji je Norvežanin MIKELSEN, treći vozač sa „folksvagen polom WRC“, koji ima prednost od 19.1 sekunde u odnosu na drugoplasiranog Belgijanca TIJERI NOJVILA, sa „hjundaiem“, treći je Norvežanin MADS OSTBERG u „sitroenu“, koji kasni 19.4 sekunde za liderom, a na četvrtoj poziciji je SEBASTIEN OŽIE koji ima zaostatak za timskim rivalom od 24.7 sekundi. Za neke, „dosadni ŠVEDSKI RELI“ odjednom je postao mnogo zanimljiviji, a treći dan i novih 8 brzinskih ispita po snegu čeka se sa nestrpljenjem. MIKELSEN, NOJVIL, OSTBERG i OŽIE imaju sjajan motiv za što bolju vožnju, što se ne bi moglo reći za LATVALU koji ima zaostatak od 8.27 minuta i nalazi se čak na 21. mestu.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije