List „Kurir“ izmislio višestrukog šampiona automobilizma

5. јануар, 2015. #

Ako bi se kojim slučajem sprovela svetska anketa o najuspešnijim zemljama u oblasti automobilskog sporta, PRECIZNIJE REČENO, TAKMIČENJE O BROJU ŠAMPIONA, čini se da bi SRBIJA ( pre toga JUGOSLAVIJA ) ubedljivo pobedila, ili, u najmanju ruku bila u samom vrhu takve rang liste. Imali smo mi, a hvala bogu imamo i danas, prave asove i osvedočene prvake u sportu na točkovima, ali, ruku na srce bilo je puno i previše onih koji su hrpe pehara sticali biranjem klasa sa nikakvom konkurencijom i tako postajali „ŠAMPIONI“.

Bilo je u minulim vremenima i novinara koji su zarad neznanja a i sa namerom od pojedinaca stvarali KVAZI ZVEZDE, a upravo objavljeni tekst u listu KURIR, pravi je primer iznošenja neistine i totalnog preterivanja.

Reč je ovoga puta o nekada poznatom automobilisti, Beogradjaninu VLADANU SLAVKOVIĆU, koji se svojevremeno bavio auto sportom, a u ovo novije vreme se predstavljao kao vozač kartinga i ovih dana kao vozač „formule predator“. VLADAN SLAVKOVIĆ je davne 1980. bio prvak Jugoslavije u „formuli fau“, klase koja se posle nekoliko sezona „ugasila“, nakon pogibija medju vozačima i u publici, kada se shvatilo da naše ulične staze nisu bezbedne za bolide sa otvorenim točkovima.

Godine 1997. VLADAN SLAVKOVIĆ mi je ljubazno poklonio svoju publikaciju, LEGENDE  FORMULE 1, na čijoj je poledjeni svojeručno prikazao svoju biografiju.

VLADAN SLAKOVIĆ je danas od strane nekih iz lista KURIR proglašen za višestrukog šampiona SRBIJE i EVROPE !! ( izgred budi rečeno mi za sada nemamo automobilistu koji je bio VIŠESTRUKI prvak Srbije i Evro ) što NARAVNO NIKADA NIJE BIO, a i neće ni biti jer danas ima 60 godina. On je veoma dobar poznavalac automobilskog sporta, cenjen medju prijateljima i kolegama, i svi oni vrlo dobro znaju da mu je karijera i bez ovih današnjih „TITULA“ bila uspešna.

Djordje Djenić, Beograd 5.1.2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Djordje Djeni

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije