Gabor Sagmajster doputovao u Suboticu

8. јануар, 2015. #

Naš istaknuti motociklista GABOR SAGMAJSTER doputovao je u Srbiju. Sinoć, pred ponoć, letom iz Pariza na beogradski aerodrom su stigli SAGMAJSTER i novinar PEDJA MILINKOVIĆ, dok je drugi deo ekipe ostao u Južnoj Americi kako bi do kraja ispratio dešavanja na 37. DAKAR RELIJU.

GABOR SAGMAJSTER je sada u Subotici, trenutno je na pregledima u subotičkoj bolnici. On je podesetimo u drugoj etapi DAKAR RELIJA doiživeo pad,   a tom prilikom je slomio na dva mesta levu šaku ( ljudska šaka ima inače čak 27 kostiju ). Nastavio je da vozi povredjen i sa oštećenim motorom, do prvog ček pointa, gde je ostavio motocikl a onda su ga helikopterom prebacili do SAN HUANA, u mobilnu bolnicu, gde je pregledan, proveren na rendgenu, i gde mu je bandažirana šaka, uz konstataciju da mora ubrzo na operaciju.

Istog dana sa njim je kod lekara zbrinut i motociklista kojeg je u toj drugoj etapi u žaru trke udario kolima KARLOS SAJNC i tom prilikom mu polomio ruku i jagodičnu kost.

DAKAR RELI su nastavili da prate novinar RADIO TELEVIZIJE VOJVODINE, MARK ZAKINSKI, tv snimatelj LASLO TOT , RIČARD SAGMAJSTER i njihov vozač Argentinac PABLO DI MARKO. Oni će biti uz dva preostala člana ekipe, Slovenca MIRANA STNOVNIKA i Madjara JANOŠA DEŠIJA, koji se za sada dobro drže. STANOVNIK  je 41. a DEŠI na 56. mestu.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije