Dakar reli 2015. – Sajnc stao, odlični Alrajhi i Rusi sa „kamazom“

7. јануар, 2015. #

Četvrta etapa 37. DAKAR RELIJA donela je nova iznenadjenja i nove pehove pojedinaca. Za čuvenog „El matadora“ sve je počelo loše, pa je KARLOS SAJNC već na početki specijala morao da zbog kvara zaustavi svog „pežoa“, i sasvim je izvesno da će izgubiti dosta vremena, a i visok plasman.

NASER AL ATIJAH i dalje ide odlično, i dalje je lider u klasi, a danas je iza njega na specijalu bio NANI ROMA, medjutim bez ikakvih izgleda za dobru poziciju zbog kiksa u prvoj etapi, koji ga trenutno postavlja na 50. mesto i sa ogromnim zaostatkom od 9.17.28 sati.

Danas je vrlo dobar bio Arapin YAZED ALRAJHI, sa „tojotom“. Reč je da podsetimo o dosta iskusnom 33. godišnjem majstoru relija,  višestrukom prvaku na mnogim relijima Bliskog Istoka, i čoveku koji iza sebe ima puno trijumfa ( jednom je pobedio i NASERA AL ATIJAHA, a nedavno na KIPRU i Poljaka KAJETANOVIĆA), i više uspeha u WRC 2 reliju ( prvo mesto u kategoriji, u Švedskoj ). YAZED ALRAJHI trenutno zauzima izvrsno 3. mesto na ovom maratonu, a ovo mu je debitantski DAKAR RELI. Zaostaje za AL ATIJAHOM 23.33 minuta, dok je drugi medju automobilistima DEVILIER koji kasni za liderom 8.15 minuta.

U klasi motocikala generalni poredak  je : 1. BAREDA 2. KOMA ( + 12. 49 ), 3. GONKALVES ( + 20.29 )

Kod kvadova je sada opet na čelu SONIK, 2. LAFUENTE ( + 3.49 ), 3. KASALE ( + 13.32 )

U kategoriji kamiondžija fantastična vožnja ruskih majstora, tročlanih ekipa sa „kamazima“, ako ovako nastave biće na podijumu. Vodi MARDEEV , drugi je KARGINOV ( + 1.45 ),  a treći NIKOLAEV ( + 1.57 ). Oni su očigledno primenuli taktiku, voze timski , pa Čeh LOPRE sa „ivekom“ sada ima zaostatak od 12.42 minuta.

DAKAR RELI 2015. se nastavlja u četvrtak, 5. etapom, COPIAPO – ANTOFAGASTA dugačkom 697 km. sa specijalnim ispitom od 458 km.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije