Dakar reli 2015. – Čileanci najbrži kada je najteže

12. јануар, 2015. #

Čileanski motociklisti, KASALE na dva točka, i QUINTANILA sa kvadom, dostojno su se pokazali na cilju u svojoj zemlji. Posle neverovatne etape od preko 800 km. koja je dobrim delom vodila kroz visinske predele Bolivije, a potom se naglo spustila u IKIKE, na obalu Pacifika, publika je oduševljeno pozdravila svoje mlade predstavnike, 28. godišnjeg PABLA QUINTANILU sa motociklom, i 27. godišnjeg IGNACIA KASALEA sa kvadom.

Na  5. MESTO  specijalnog ispita plasirala se famozna LAIA SANZ, i u generalnom se popela na 9. mesto. To do sada nije pošlo za rukom ni jednoj ženi na svetu.

U ovoj 8. etapi je najviše profitirao četvorostruki prvak sveta, Španac MARK KOMA. Danas je na specijalu bio 9. ali je u generalnom plasmanu sada na vodećoj poziciji, dok je drugi GONKALVES ( + 9.11 ), a treći QUINTANILA ( + 11.11 ). Čini se da je do juče vodeći BAREDA BORT odustao, ili je na samom začelju, baš šteta. Na solidnom 27.  mestu je Slovenac MIRAN STANOVNIK, a Madjar JANOŠ DEŠI iz SAGMAJSTEROVOG tima je na 90. mestu.

Medju vozačima kvadova je na specijalu pobedio Argentinac FERIOLI, ispred KASALEA, 8. je bio Poljak SONIK. Mladi KASALE sada ima vodeću poziciju, a 6.49 minuta zaostaje SONIK, dok je LA FUENTE 3. i kasni 49.11 minuta.

Sutra je na redu 9. etapa za sve učesnike 37. DAKAR RELIJA. Karavan najhrabrijih asova sveta kreće prema cilju, u etapi IKIKE – KALAMA, dugačkoj 501 km. sa specijalnim ispitom od 501 km. Podsetimo, lideri u klasama su MARK KOMA ( motocikli ), IGNACIO KASALE ( kvadovi ), NASER AL ATIJAH ( automobili ) i AIRAT MARDEEV ( kamioni ).

Galerija slika

Članci iz iste kategorije