Borković u WTTC. sa „hondom“ i Proteam racing !!

16. јануар, 2015. #

 Borković u novu sezonu ulazi sa novim timom i automobilom

U novoj sezoni FIA WTCC srpski automobilista debitovaće u Hondi Civic TC1 uz pomoć italijanskog tima i svojih sponzora

DUŠAN BORKOVIĆ će  u drugoj sezoni WTCC-a učestvovati kao vozač Pro Tima iz Italije. BORKOVIĆ će imati broj 98 kao i prethodne sezone u WTCC-u, po NIS-ovom 98 BMB gorivu.

BORKOVIĆ je danas obišao fabriku „JAS“, koja je oficijalna kompanija za izradu fabričke trkačke Honde TC1 u svetskom šampionatu u automobilizmu I upoznao se sa novim timom.

U drugu sezonu, a nadam se za mene bolju od debitantske, ulazim sa novim timom i novim automobilom. Beskrajno sam zahvalan Campos timu na saradnji koju smo imali tokom moje prve WTCC sezone i sa kojim sam ostvario jedan od najvećih uspeha u svojoj karijeri, ali je ove godine pala odluka da to bude Pro Tim. Danas sam se u JAS-u upoznao  sa  tehničkim detaljima automobila, sa timom mehaničara i inžinjera. Oni su me uveli u sve nepoznanice oko automobila, koliko je to bilo moguće za kratko vreme, kako bih bio što spremniji za testove koji me očekuju u predsezoni u Barseloni. Najbitnije od svega je što sam uspeo da sa 207 cm svoje visine udjem u auto, mada mislim da bi trebalo da naprave veći kokpit za moje gabarite”, uz osmeh je poručio srpski as i dodao da mu je oduvek bila želja da vozi trkačku Hondu zbog njene bogate trkačke istorije.

Pored zdravstvenih i finansijskih problema, kojima je Borković završio prethodnu sezonu, bez poslednje trke u Makau, u novu sezonu ulazi optimistično sa nadom da će do kraja prikupiti sva potrebna sredstva kako bi bez problema  završio sezonu.

U trkama postoji mnogo nepredvidivih situacija, kao što su sudari koji iziskuju dodatne troškove, ali se nadam da će me ove sezone takve situacije zaobići. Automobilizam je inače izuzetno skup sport i moj tim  danonoćno radi da obezbedi sve uslove koji su neophodni da i u ovoj sezoni stignem do novih postolja. Drago mi je da su moji sponzori, država i g,rad Pančevo prepoznali značaj koji vrhunski automobilizam može da ima za njihovu promociju. Ja ću kao i do sada sa ponosom nositi grb moje države,  grada Pančeva i sponzora ,gde god se nađem u svetu, a nadam se da će se naša zastava i ove godine vioriti sa pobedničkog postolja. Zahvalan sam svim mojim sponzorima i znam da ću opravdati ukazano poverenje-poručio je Borković iz Italije.

Srpski as će sredinom februara prvi put testirati svoj novi automobil, na zvaničnom testu u Barseloni, a ubrzo potom kreće u Argentinu, gde će se 7. i 8. marta održati prvi trkački vikend u novoj WTCC sezoni.

PR.

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije