Šumaherov sin, 15. godišnji Mick Junior, za volanom „formule 4“ !!!

20. децембар, 2014. #

Sin sedmostrukog F1 šampiona Michaela Schumachera nedavno je napravio svoje prve korake, ili bolje rečeno kilometre, u pravom bolidu, ako je verovati informacijama koje prenose austrijski mediji. Testiranje je, navodno, bilo tajno, a za Schumacherov debi u bolidu Formule 4 izabrana je staza u Valensiji.

List Osterreich prenosi izjave Petera Mückea, šefa uspešnog Mücke Motorsport tima, koji kaže da je teško doneti kvalitetne ocene Schumacherovih sposobnosti nakon jednodnevnog testiranja, posebno ako je reč o prvom testu u potpuno novom bolidu. Schumacher mlađi, inače, nastupa pod pseudonimom Mick Junior, što je trebalo da ga zaštiti od preterane pažnje medija i obezbedi mu karijeru na bazi vozačkih sposobnosti, a ne poznatog prezimena.

„Mick je talentovan, u to nema sumnje, ali nikada ne možete sa sigurnošću reći da će uspešan kartingaš, a Mick to jeste, biti jednako uspešan i u bolidima, posebno onima u Formuli 1. Ime nije dovoljno, morate da budete brzi. Mick je na početku nove faze u svojoj karijeri, ali je za sada teško govoriti o formi, posebno na bazi samo jednog testiranja“, rekao je Mücke.

Austrijski list tvrdi da će 15-godišnji Schumacher sledeću godinu provesti u kartingu, a prelazak u više kategorije zakazan je za 2016.

Izvor: Autosport.hr + AUTOBLOG

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije