5. Rally show Santa domenica 2014 ( video )

1. децембар, 2014. #

Austrijski reli šampion BEPPO HARRACH u „ford fiesti“ pobednik je zanimljivog makadamskog takmičenja RELI ŠOU SANTA DOMENIKA održanog po 5. put u Hrvatskoj. Posle 3 brzinska ispita ( četvrti otkazan zbog lošeg vremena ), svaki je bio dugačak oko 12 – 14 km. , HARRACH je ubedljivo pobedio sa prednošću od 1.06.8 minuta. Drugi je bio Madjar KRISZTIAN HIDEG sa „micubišijem evo VII“ a treći poznati zagrebački šampion JURAJ ŠEBALJ u „micubišiju evo IX“ i zaostatkom od 1.22.o minuta u odnosu na pobednika HARRACH-a.

U nedostatku opširnog novinarskog izveštaja o 5. RELIJU SANTA DOMENIKA, uspeli smo uz pomoć interneta zaključiti da je reli po broju učesnika bio posebno uspešan i da se na startu našlo oko 110 takmičara !!! a to je zaista za svaku pohvalu. Konkurencija je takodje bila veoma dobra, puno dobrih automobila, puno raznih marki vozila, puno stranaca, pa zato valja organizatorima AUTO KARTING KLUBU SVETA NEDELJA izraziti velike pohvale.

Na ovom takmičenju su bili i naši majstori relija. Posada u staroj „subaru impreci STI“, DJAN LUKA ROKO i nekadašnji višetruki reli šampion VLADAN PETROVIĆ, odlično je započela i prvi brzinac završila na visokom 7. mestu  medju mnogo kvalitetnijim automobilima, sa zaostatkom 1.19.9 minuta. U nastavku ih nije pratila sreća, a od DJAN LUKE je stigla poruka: „Pogrešili smo u trećem krugu, .. prvi put na makadamu,  bilo je super“
DJAN LUKA je na kraju bio na 25. mestu, predposlednji u klasi, medju 21. posadom, sa zaostatkom od 9.04.8 minuta.

Druga naša posada, višestruki šampion Srbije VLADICA RABRENOVIĆ  i suvozač DRAGAN MITROVIĆ, sa „seato ibicom kit kar“, ubedljivo je osvojila 1. mesto u klasi PRO SPORT , medju čak 29 posada, i 15. mesto u generalnom poretku.

Djordje Djenić 1.12.2014.

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije