Marko Melandri opet u Moto GP trkama – Sa novom „Aprilijom“ !

15. новембар, 2014. #

Sledeće godine, na gridu Moto GP karavana videćemo dobro poznato lice – ekstravagantnog Marka Melandrija.Nakon kratkog izleta u Superbajk, on se vraća u kraljevsku klasu, a voziće potpuno novu Aprilju 2015. tako da je veoma teško predvideti koji su mu dometi.

„Radujem se novom izazovu, radimo svaki dan i pokušavamo da poboljšamo motor. Naravno da će biti teško, ali Aprilja već bezbroj puta pokazala da može da konkuriše japanskim konstruktorima i verujem da će ovo biti veliki i uspešan projekat“, rekao je Melandri.

Marko je prethodne dve sezone završio na četvrtom mestu u generalnom plasmanu, a u oba navrata je uspeo da zabeleži bar jednu pobedu.

Markez: Honda mora u drugom pravcu

Nakon poslednje trke 2014. Mark Markez je provozao Hondu za 2015. u Valensiji  i odmah je izjavio da nije baš oduševljen.

„Imao sam brži krug na mašini za 2014. Pokušavao sam sve sa novom mašinom, ali nije išlo. Mislim da Honda mora mnogo da radi na toj mašini, da mora da krene u drugom pravcu. Bolje da kažem sada nego pred trku u Kataru“, izjavio je Markez.

Španski vozač će juriti treću uzastopnu titulu od kraja marta naredne godine. Ali, svestan je da će biti mnogo teže, jer se Valentino Rosi vratio u formu, a u Moto GP se vraćaju Suzuki i Aprilja sa fabričkim motorima, pa će konkurencija biti mnogo veća i jača.

Izvor: Sportklub.rs + AUTOBLOG

čitanja : 72

Galerija slika

Članci iz iste kategorije