WTCC – Dušan Borković ponos Srbije, podijum i 2. mesto na svetu !!!

26. октобар, 2014. #

Prvi put u istoriji srpskog automobilskog sporta naš vozač je osvojio podijum i drugo mesto u jednoj trci SVETSKOG ŠAMPIONATA. Taj rezultat je upravo ostvario sjajni pančevački automobilista, 30. godišnji DUŠAN DUCA BORKOVIĆ, početnik u seriji WTTC. Za volanom najzad dobro pripremljenog „ševrolet kruza“ od strane inžinjera NIS PETROL KAMPOS REJSING TIMA, BORKOVIĆ se izvrsno snašao na jednoj od najtežih staza na svetu, na SUZUKI, na kojoj je prvi put u svojoj karijeri, i osvojio važne bodove u obe trke. ( SADA JE NA 14. MESTU SA 41. BODOM U GENERALNOM PLASMANU ).

U prvoj trci je startovao sa devete pozicije a na cilj stigao kao 8. U drugoj trci je prema propozicijama i na osnovu osvojenog devetog mesta u kvalifikacijama ( kada prvi na kvalifikacijama u drugoj trci startuje kao deseti i obrnuto ) krenuo sa drugog mesta, a tu poziciju je odličnom i potpuno sigurnom vožnjom zadržao i u cilju, i tako ostvario najbolji rezultat  za sebe i za srpski automobilizam u ŠAMPIONATU SVETA TURISTIČKIH AUTOMOBILA.

U bogsu, po izlasku iz svog automobila BORKOVIĆ nije mogao da zadrži suze i jedva je dao izjavu reporteru EUROSPORTA, rekavši da je presrećan, da pozdravlja sve u Srbiji i  da zahvaljuje svima. Na podijumu je zbog svoje visine od 207 sm. bukvalno štrčao u odnosu na pobednika, 52. godišnjeg Italijana TARKVINIJA, i trećeplasiranog Madjara MIHELISA.

Djordje Djenić Beograd 26.10.2014.   „Mojsvetbrzine.rs“

Galerija slika

Članci iz iste kategorije