Putin prihvatio izvoz Fijata u Rusku federaciju !!!

16. октобар, 2014. #

Kako prenosi Tanjug, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je predsednik Vladimir Putin prihvatio njegovu molbu i da će Srbija izvoziti određenu kvotu Fijata u Rusku Federaciju.

Nakon razgovora s Putinom, Vučić je kazao da je dobra vest za Srbiju to što je ruski predsednik uslišio njegovu molbu u vezi sa izvozom „fijata“ i kazao da misli da „ćemo dogovoriti određenu izvoznu kvotu“.

Vučić je rekao da je to veoma važno za očuvanje radnih mesta u Šumadiji.

Srbija već duže pokušava da sa Rusijom dogovori da automobil „fijat 500 L“ bude uvršten na listu proizvoda za koje važe odredbe o slobodnoj trgovini dve zemlje, međutim, to joj do sada nije pošlo za rukom.

To je, između ostalog, bio zahtev srpske strane prilikom letošnje posete naše delegacije Moskvi, kada je Putin navodno obećao povoljne uslove za kontingent od 10.000 vozila tog modela.

To će biti značajan podsticaj za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija, koja je poslednjih meseci smanjila proizvodnju zbog pada tražnje u zapadnoj Evropi.

To bi opet bila velika prednost za srpski izvoz, jer je FAS ubedljivo najvažniji izvoznik u Srbiji.

Vučić je rekao i da je dogovoren izvoz mlečnih proizvoda, sira i sirnih namaza iz Srbije u Rusku Federaciju, što je, kako je rekao, veoma značajno za srpsku poljoprivredu.

To će, dodao je, povećati robnu razmenu, rekao je premijer i dodao da je predsednik Putin tokom razgovora imao razumevanja za srpske radnike.

Izvor: Tanjug

Galerija slika

Članci iz iste kategorije