Bruno Spengler pobedio u seriji DTM

21. октобар, 2012. #

Odlučivala je poslednja trka. Gary Paffett je na Hockenheim došao sa tri boda prednosti ispred Bruna Spenglera. Nije izdržao. U direktnom dvoboju Spengler je bio bolji i pobedio.

Čak 128 hiljada gledalaca došlo je na Hockenhaimring da pogleda poslednju ovogodišnju trku DTM sezone. Po mnogima najbolja serija nakon Formule 1, ponovo je dokazala tu ocenu. Bila je to zaista trka dva kandidata za ukupnu pobedu.

Iako je Paffett imao bolje mesto na gridu (2.), Spengler je sjajnim startom sa treće startne pozicije zaseo na čelo. I sve nakon toga bio je neuspešan lov Paffetta na njega. Pokušavao je sve, ali Kanađanin je vešto održavao razmak koji se stalno kretao oko 2 sekunde. Tek u poslednjih desetak krugova Paffet je uspeo da smanji zaostatak na ispod dve sekunde. U jednom trenutku se učinilo da bi mogao i ispod sekunde, ali…ništa od toga.

Probao je i kroz boksove, ali Spenglerov tim sjajno je odradio posao. I Spengler je zasluženo osvojio ovogodišnju seriju. Sa četiri boda prednosti ispred Britanca. To je velika pobeda i za BMW koji Spengler vozi. Vratili su se Bavarci u DTM i odmah ukupna pobeda u pojedinačnoj konkurenciji.

Treći je trku završio Augusto Farfus. Svoju poslednju trku karijere vozio je David Coulthard, nekadašnja zvezda Formule 1 i McLarena. Nažalost, trku je „napustio“ u 23. krugu.

izvor : automototrend.com.hr

Galerija slika

Članci iz iste kategorije