Aleksandar Tošić – problemi na stazi Salzburgring

22. мај, 2012. #

Beogradski automobilista, četvorostruki šampion auto sporta, ALEKSANDAR TOŠIĆ , vozio je proteklog vikenda u trci evropskog Kupa turističkih vozila, na stazi SALZBURGRING, u Austriji. Nije teklo sve kako je planirao, a posle trke je rekao:

    Na startu prve trke, moj konkurent Karamišev me je obišao, i primetio sam da ne mogu da ga pratim , što je unelo sumnju u ispravnost mog automobila.  Vrlo brzo sam shvatio da je Rus promenio prenos pred nedeljnu trku,  i da mi na dva dugačka pravca odlazi. Podsetio bih da su nam kola na subotnjem treningu išla podjednako, i da su nam se maksimalne brzine razlikovale u samo jednom kilometru. Pokušao sam na obe trke  da dam sve od sebe, ali nisam mogao ništa da uradim.
U drugoj trci je zbog povećane tenzije, i evidentne defanzivne taktike mog konkurenta, dok je vodio trku, u par navrata došlo do kontakta između nas, pa smo se čak u jednom trenutku obojica našli van staze. Ipak na svu sreću oštećenja i na mom i  na njegovom automobilu su bila više estetske prirode , a ja sam  posle trke dobio penalizaciju od 30 .

Tošić je posle trke pokušao da uloži protest, ali u tome nije uspeo,  pa sada preostaje da sačeka poslednje takmičenje Kupa, u Imoli, i da eventualno na toj stazi odbrani titulu. Želimo mu puno uspeha.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije