Milenko Vuković – startuje u Monci

2. март, 2012. #

Automobilista MILENKO VUKOVIĆ,  koji živi i radi u Švajcarskoj, u  ST MARGERETNU  ( radi u svom velikom auto servisu ) uskoro će prvi put startovati u FIA trkama  KUPA EVROPE ZA TURISTIČKA VOZILA. Vuković je već poznat našoj sportskoj javnosti, ima 36 godina, automobilskim sportom se bavi već nekoliko godina, a takmičio se u KLIO KUPU na mnogim evropskim stazama. Dva puta je uspeo da se plasira veoma visoko, dva puta je bio na podijumu, ostvarivši jednom drugo i jednom treće mesto. Milenko Vuković  i naš istaknuti šampion MIKICA VESNIĆ su kumovi,  i ove godine veliko prijateljstvo biće dopunjeno novom dimenzijom – tehničkom podrškom koju će VESNIĆ junior nesebično pružiti svom kumu.

MIIKICA VESNIĆ je trenutno broj JEDAN u našem automobilizmu. To je pravi sportista, od malena usmeravan od svog oca, legendarnog MILUNA VESNIĆA, ka svetu brzine. MIKICA je ostvario sjajne rezultate, dokazao se na reliju, brdskim i kružnim trkama. Višestruki je prvak države, takmičio se u brdskom šampionatu Evrope, učestvovao je nekoliko godina sa stopostotnim uspehom u KLIO KUPU ( 2001. god. pobedio na stazi u SALZBURGRING  u Austriji ), a minule godine je postao ŠAMPION AUTO KUPA „Sigurnost na putevima“, koji je održan u našem regionu. Sa firmom OPTIMA i fantastičnom OPEL VEKTROM i ove godine će jurišati ka šampionskom zvanju u istom KUPU.

„Već sutra putujem u Švajcarsku kod mog kuma. On je već odavno postao profesionalac, krenuo je odlično, napredovao u KLIO KUPU , u takmičenju sa vozačima iz Švajcarske, Austrije, Italije, Nemačke, Francuske, Slovačke, i dva puta stigao do podijuma. Već odavno se spremamo za učešće u još jačoj konkurenciji, a to će ove godine biti klasa S 2ooo, u  FIA KUPU EVROPE ZA TURISTIČKA VOZILA, gde je prijavljeno čak oko  2o  vozača. U utorak smo zakazali testiranje na stazi HOKENHAJM, a kao što znate MILENKO će voziti veoma dobrog BMW-a WTCC . To je automobil nekadašnjeg šampiona ENDI PRIOA, repariran je,  i nadam se da će biti konkurentan. Idućeg vikenda debitujemo na stazi čuvene MONCE u duplom trkačkom programu, a ne treba da vas uveravam da ću svom kumu MILENKU VUKOVIĆU pružiti maksimalnu tehničku pomoć, pa se nadam dobrom rezultatu“.

Ovako je pre par trenutaka u jednom dahu  govorio naš izvanredni automobilista MIKICA VESNIĆ. I njemu i njegovom kumu MILENKU VUKOVIĆU želimo puno sreće.

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije