Zoran Kastratović – auto šampion se priprema za Evropu

15. октобар, 2011. #

Beogradski automobilista i višestruki šampion, ZORAN KASTRATOVIĆ, već sad razmišlja o narednoj godini, i sa članovima EHO tima kuje planove o eventualnom odlasku na brdske trke šampionata Evrope.

„Ove godine smo  praktično na samim trkama testirali našeg KLIA, i imali ste prilike da vidite kako je to proteklo. Vice šampion sam na kužnim stazama u kategoriji  E 1, u novoosnovanom KUPU SIGURNOSTI, a na poslednjoj trci šampionata Srbije, u jednom interesantnom nadmetanju sam pobedio ST autom0bil, za čijim se upravljačem nalazio odlični MIKICA VESNIĆ. Tačno je da je m0j automobil lakši, ali je najbitnije da su svi videli da je VESNIĆ stekao dostojnog rivala, i to je sigurno dobro. Za dobru trku nije baš neophodno 20 ili 30 automobila, već jednostavno duel dvojice automobila sličnih performansi. Upravo 0vih dana,  sa svojim kolegama iz sveta auto trka razmotrićemo sve klupske predloge o klasama . Pred nama je veoma važna odluka, jer će to biti koncept za naredne 4 godine, u svim disciplinama. Sa KLIOM planiramo odlazak na trke u inostranstvu, i učešće u brdskom šampionatu Evrope. Mislim da imamo čime da se predstavimo, jer je ovaj  mališan naš ponos i naš ručni rad“.

Tako govori  41. godišnji beogradski as ZORAN KASTRATOVIĆ, osvajač ZLATNE KACIGE na kružnim auto trkama, trostruki šampion na brdskim stazama i viceprvak ovogodišnjeg AUTO KUPA, u klasi E1. U jednom od narednih brojeva uglednog AUTO BILDA objaviću još neke zanimljivosti vezane za čoveka koji je već odavno stekao jedno od vodećih mesta u grupi cenjenih konstruktora,  i poznavalaca tehnike.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije