Performanse i estetika u jednoj gumi: Continentalova guma SportContact 7 osvaja prestižne nagrade za dizajn

3. јун, 2022. #

 

 

Kada je posredi estetika u sektoru guma, fokus je često automatski na felnama. No Continentalove gume SportContact 7 sada dokazuju da mogu ostaviti izvanredan utisak kada govorimo o njihovom obliku, funkciji i dizajnu. Nova sportska guma iz Hanovera osvojila je dve najprestižnije međunarodne nagrade za dizajn – Red Dot i iF DESIGN AWARD. „Vrlo smo srećni što je naš sportski vrhunski model svojim performansama uspeo pridobiti ne samo obožavatelje guma nego su i stručnjaci za dizajn iz celog sveta ovim nagradama pokazali da su prepoznali naš rad”, rekao je Enno Straten, direktor Odeljenja za strategiju, analitiku i marketing EMEA, u kompaniji Continental.

Dok su razvijali te gume, stručnjaci za dizajn fokusirali su se na tri glavna cilja, a to je da budu verodostojna „sledeća generacija” za dugu liniju uspešnih guma SportContact, zatim da inovacije moraju biti vidljive na najbolji mogući način. Na posletku, dizajn mora biti usklađen s trendovima modernih sportskih automobila.

Prestižna nagrada Red Dot za dizajn proizvoda

U „potrazi za dobrim dizajnom i inovacijama” 48 međunarodnih članova žirija za nagradu Red Dot za 2022. stručno, pojedinačno i sveobuhvatno pregledalo je svaki od proizvoda iz 60 zemalja. Samo oni proizvodi koji su uverili stručnjake u svoj izvanredan kvalitet dizajna dobili su nagrade, uključujući SportContact 7. Prema oceni žirija, nagrađene kompanije svojim radovima su postavile nove standarde u industriji dizajna.

Guma SportContact 7 pobedila je među gotovo 11 hiljada takmičara

Sportska guma vrlo visokih performansi je osvojila i ovogodišnju nagradu iF DESIGN AWARD, što je čini jednim od dobitnika svetski poznatog dizajnerskog priznanja. Nagrađena je u disciplini „Proizvod”, kategorija „Automobil/vozilo”.

Nagradu iF DESIGN AWARD jednom godišnje dodeljuje iF International Forum Design GmbH, najstarija svetska nezavisna dizajnerska institucija. Guma SportContact 7 je svojim inovativnim oblikom i funkcijom oduševila 132 člana nezavisnog međunarodnog žirija stručnjaka. A broj prijavljenih bio je velik: žiri je morao dodeliti pečat odobrenja među gotovo 11 hiljada prijavljenih iz 57 zemalja.

 

O nagradi Red Dot

Nagrada za dizajn Red Dot jedno je od najvećih takmičenja za dizajn u svetu. U tri discipline učesnici prijavljuju proizvode, komunikacijske proizvode i brendove, kao i prototipe i koncepte. Nagrada „Red Dot” na međunarodnoj skali predstavlja dobar kvalitet dizajna. Za više informacija posjetite web stranicu www.red-dot.de.

O nagradi iF DESIGN AWARD

Od 1954. godine nagrada iF DESIGN AWARD globalno je priznat zaštitni znak kada je reč o izvrsnom dizajnu. Brand iF Design međunarodno je priznat kao simbol izvrsnosti dizajna. Nagrada iF DESIGN AWARD jedna je od najvažnijih nagrada za dizajn u svetu. Odaje počast dizajnerskim dostignućima iz svih disciplina: proizvoda, pakovanja, komunikacijskog i uslužnog dizajna, arhitekture i dizajna interijera, kao i profesionalnog koncepta, korisničkog iskustva (UX) i korisničkog interfejsa (UI). Svi nagrađeni radovi bi će predstavljeni na web adresi www.ifdesign.com i objavljeni u aplikaciji iF Design.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije