Ova Lada Riva vredi više od 130.000 evra

19. мај, 2022. #

 

Jedan od popularnijih modela na našim prostorima, u vreme bivše države, nikad se nije mogao smatrati sportskim modelom, Lada Riva je imala neke druge vrline, ali ovaj konkretni primerak je itekako vredan pažnje.

Vlasnik ove Lade Rive, odnosno VAZ-a 2107 kako se originalno zove, jeste Fedor Vorobyev, jedan od najboljih driftera u Rusiji, koji sa svojom Ladom godinama uspešno nastupa i uvek se nalazi u samom vrhu poretka.

Ipak, Fedor Vorobyev je nedavno odlučio da proda svoju trkačku Ladu, a cena od neverovatnih 137.000 evra je iznenadila i najveće poklonike drifta. Ne treba osporavati činjenicu da je u tjuning uloženo puno novca, truda, znanja i vremena, ali cena se ipak čini preteranom.

Uglavnom, ova Lada Riva gotovo da i nema dodirnih tačaka s fabričkom verzijom. Jedina čvrsta veza je oblik karoserije, dok su gotovo svi elementi mehanike i unutrašnjosti zamenjeni trkačkim.

Pod haubom se nalazi 3,0 litarski turbo benzinac nabijen na čak 610KS i 800 Nm, a kako ova Lada izgleda u akciji proverite u videu.

Izvor:  Autopress.hr

+ Autoblog.rs

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije