37 AMTK Rally Velenje 2022 – Ubedljiva pobeda Rok Turka i Blanke Kacin

29. мај, 2022. #

Nekada davno odlazili smo na poznati Reli Saturnus, na Reli šampionat Evrope, na takmičenje koje je okupljalo čak i 100.000 gledalaca….kao predstavnici RADIO BEOGRADA bili smo gosti generalnog direktora Saturnusa Romana Kokalja….i uživali u sjajnim majstorima relija iz Austrije, Italije, Francuske, Belgije, SSSR-a…iz Slovenije i Srbije…

Dosta toga se promenilo, ali, reli je i danas popularan u nekadašnjoj jugoslovenskoj republici. Na upravo održanom reliju Velenje, medu 91. posadom pojavilo se i PET sa „jugom 65“ . U toj kategoriji pobedio je Leban, ispred Kovača i Kresnika.

U generalnom poretku, posle 12 ispita od 106.55 km, potpuno ubedljiv je bio petostruki i 40. godišnji reli šampion ROK TURK  sa „hjundaiem i20N Rally 2“, i sa iskusnom suvozačicom BLANKOM KACIN. Ostvarili su na drugom ovogodišnjem reliju šampionata Slovenije, drugu pobedu. Lako su pobedili Nemca Von Thurna sa „škodom fabijom Rally 2 Evo“, uz 22.9 sekundi prednosti.

Reli Velenje 2022 održan je po lošem i kišovitom vremenu a pokraj staze je bio i nekadašnji reli vozač iz Užica Vladimir Mirčić ( autor fotografija ), verujemo s namerom da animira neke od učesnika za predstojeću brdsku auto trku na Zlatiboru – Gold Gondola.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije