Preminuo producent Radio Beograda Zoran Panić

1. фебруар, 2022. #

U ponedeljak je iznenada, u Sremskoj Mitrovici, u 67. godini preminuo Zoran Panić, dugogodišnji producent Radio Beograda 1. Sahrana je u sredu, na groblju Barunovac u Rumi.

Prve kontakte sa medijskim životom Zoran Panić imao je još davne 1961. godine, kada je postao član Dramske grupe Radio Beograda, pod upravom Bate Miladinovića.

Jedanaest godina kasnije, 1972, već je bio deo ansambla našeg programa, radeći potom na programskim sadržajima i emisijama koje su imale najveću specifičnu težinu, posebnu slušanost i imale status omiljenih kod radijskih poslenika, ali i onih koji su ih pratli s druge strane tranzistora i radio aparata.

Više od četiri decenije života i karijere posvetio je Prvom programu Radio Beograda. Bio je izuzetan producent, od koga su učile generacije novinara i organizatora. Savršeno posvećen svakoj emisiji, besprekorno sarađujući sa celom njenom ekipom, Zoran Panić posao producenta na našim prostorima doveo  do savršenstva.

Duga je lista emisija koje je producentski obojio Zoran Panić, ostvavivši neizbrisiv trag u bogatoj profesionalnoj karijeri. Ne manje značajno, odlikovao se i izuzetnim ljudskim vrlinama, šarmirajući uvek dodatno svoje kolege, ali i učesnike emisija na kojima je radio.

Zato je vest o njegovoj smrti na tren utišala kolektiv Radio Beograda. Sve je stalo, osim programa. Panić je otišao u penziju pre dve godine.

Regleri su se podizali, glasovi govorili, vesti se čitale, i neka muzika je išla, ali osećala se na svakom koraku tuga, koja se mogla gotovo opipati. Tako se dešava samo kada odu zaista dobri, čestiti i kvalitetni ljudi.

Zoran Panić, višedecenijski producent Radio Beograda, na svoj poslednji put odlazi u sredu, 2. februara na groblju Barunovac u Rumi. ( RTS )

PS. „Zbogom stari druže…..mislio sam da ćemo se još puno puta vidjati kao penzioneri, uz priče o godinama kada smo zajedno bili u redakciji emisije VREME SPORTA I RAZONODE, Radio Beograda, pokraj  Raće, Kneže, Glige, Svete….da ćeš me opet pitati o auto trkama, o karikaturama…i podsećati na ta nezaboravna vremena….Zoki, zaista veliko hvala za sjajne trenutke provedene sa tobom, Baticom, Nešićem ..“.( Djordje Djenić )

Galerija slika

Članci iz iste kategorije