Subaru Impreza koji su vozili Colin McRae i Carlos Sainz prodat za 360.000 dolara

6. октобар, 2021. #

 

Automobil je pronađen u Viktoriji u Australiji gde je dugo stajao, ali je ipak bio u voznom stanju. Prvobitno je procenjeno da vredi 15.000 do 20.000 dolara, ali je prilikom druge procene koju je obavila agencija ICAARS ustanovljeno da automobil ima bogatu istoriju.

Reč je o pravom WRC automobilu koji su vozili legendarni vozači relija Carlos Sainz i Colin McRae. Zbog te činjenice je vrednost automobila značajno porasla te je prodat za rekordnih 360.000 dolara. Subaru je plaćen u Bitcoin kriptovaluti.

Subaru Impreza S10 WRC, koji je vozio Peter Solberg, prodavao se u maju ove godine, ali rekordnu cenu nije postigao.

Pre toga je rekord za najskuplji Subaruov reli automobil iznosio 300.000 dolara. Bio je to model Impreza WRC7, koji je takođe vozio McRae.

Ipak, primerak pronađen u Australiji nije ličio na slavni primerak, nedostajalo mu je njegovo reli ruho, bio je prekriven prašinom, ali se ispod haube i dalje krio originalni 2,0 litarski motor s turbopunjačem uparen sa 6-stepenim manuelnim menjačem. Međutim, unutrašnjost je otkrila mnogo jer se u njoj nalazi zaštitni kavez.

Prodrive je bio zadužen za proizvodnju Subaruovih reli automobila, a proizvedena su svega 63 primerka. Nakon što je pronađen, primerak s fotografija je restauriran i ponuđen na prodaju krajem septembra.

Izvor: Klix.ba + Autoblog.rs

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije