TCR Europe, Monca 2021 – Borković obavio treninge, u subotu u 9.00 kvalifikacije ( zauzeo je 6. mesto )

24. септембар, 2021. #

Čuvena trkačka pista MONCA, u blizini Milana u Italiji, danas je okupila najbolje majstore volana Evrope, u vrlo konkurentnoj seriji TCR EVROPA. Medju skoro 30 vozača nalazi se i najuspešniji automobilista Srbije, kada je reč o turing trkama, 37. godišnji Pančevac i šampion, Dušan Duca Borković.

Podsetimo da Borković ove sezone vozi „audi RS 3 LMS“, kao i uvek za NIS, a u belgijskom timu „Komptuju rejsing“. Trenutno zauzima 10. mesto u generalnom plasmanu sa 151. bodom….prvi je Španac Askona, sa 316 bodova, ispred Argentinca Djirolamija sa 279…

U Monci su danas održana dva treninga. Na prvom je bio najbrži Mikel Askona sa „kuprom competition“ sa vremenom 1.58.247 u jednom krugu, a na drugom treningu je bljesnuo odlični Slovak Mato Homola, sa „hjundaiem“ i sa vremenom 1.57.863.
Dušan Borković je vozio bez balasta i ostvario solidnu brzinu….sa vremenom 1.59.403 minuta…. ( nemamo podatak na kojem je mestu ) . Posle prvog treninga Mikel Askona je rekao nešto vrlo zanimljivo….

 „To je stvarno dobar način da ovako započnete vikend, budući da ste najbrži na ovoj stazi za velike brzine. To je samo Free Practice 1, ali videli smo u poslednjem krugu da je Girolami postavio najveću brzinu u ravnoj liniji sa 60 kg balasta, a to znači da je bio jako brz. Borimo se za prvenstvo i pre besplatnog treninga mislio sam da će se boriti sa 60 kilograma, ali on je zaostao samo dve desetine za mnom i moram se potruditi i ići brže jer je stvarno, jako dobar. Volim ovaj osećaj, da budem iskren, kao što volim i ovu vrstu bitke. Sviđa mi se Girolami jer je dobar vozač i sretan sam što se borimo sa svakom trkom na ovaj težak, ali pošten način. Uvek ću se truditi biti najbolji, ali volim voditi ovakve bitke. ”

U subotu u 9.00 su zakazane veoma važne kvalifikacije, istog dana je i prva trka u 13.05, dok je druga trka predvidjena za nedelju u 13.30.

Šampionat TCR Evropa se završava vikendom u Barseloni, od 8. do 10. oktobra 2021.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije