Poštovani takmičari, funkcioneri i ljubitelji moto sporta, obaveštavamo vas da je danas, 17.09.2021. preminuo Vladimir Popović Pop u svojoj pedest i prvoj godini.

Vladimir je svoju trkačku karijeru započeo 1987. godine na Tomos BT-u. Već tokom prve sezone dobija ponudu od Vilka Severa, u čijem timu provodi sezone 1988 i 1989. Usledila je pauza duža od decenije, nakon čega se Pop vratio na stazu. Po povratku, Popović je branio boje AMK Brezik, za koji je osvojio i titulu u klasi 1000 Hepening, nakon čega prelazi u klasu 1000 STK.

Usledila je još jedna pauza od kružnih trka, a popularni „Batica“ je za to vreme, uz timske kolege Karima Babiča i Petra Šarčevića osvojio još jednu titulu, ovog puta na Tomos mopedu.

Baš ova titula učinila je da Pop ponovo sedne na motor. Tokom 2020. Vladimir se vraća na stazu sa Moto Landom, ovog puta u klasu 1000 Formula gde je zabeležio odlične rezultate, nakon čega je usledio prelazak u MK Spark. Ove sezone Pop je bio nezaustavljiv i na Grobniku, na svojoj poslednjoj trci u životu zabeležio je duplu pobedu. Sezonu 2021. Vladimir Popović Pop završiće na trećoj poziciji u generalnom plasmanu.

Baticu ćemo pamtiti kao velikog prijatelja, odličnog takmičara i istaknutog člana Moto Saveza Srbije koji ni jednog trenutka nije krio osmeh na licu. Bio je uvek nasmejan, pun optimizma i uživao je u svakom trenutku provedenom na stazi. Laka ti zemlja Pope!

Moto savez Srbije izražava najdublje saučešće Vladinoj porodici i prijateljima.

 

Vladimir Popović „Pop“ je bio moj prijatelj, moj kućni prijatelj,  jedan od onih za koje sam govorio da je zaljubljen u svet brzine i jedan od onih koji se prepoznavao po lepim manirima, pozitivan, nasmejan, uvek raspoložen da pomogne drugovima. Rodjen je u Čačku 4.3.1970. a u svet trka je ušao sa 18 godina, u Novom Sadu, sa malim „tomosom BT 50“. Nastavio je da se trka a posle nekoliko godina došlo je do duge pauze u njegovoj karijeri od čak 15 godina. Ipak žar za jurnjavom motociklima se nije ugasila, naprotiv, tek onda je počeo da gori plamen u srcu odličnog sportiste…

Krajem avgusta mi se javio sa staze Grobnik u Hrvatskoj. Zabeležio je dvostruku pobedu u klasi i poslao je kompletan izveštaj o trci…u svim kategorijama..sa fotografijama, kao pravi novinar…..izvinio se što tekst malo kasni jer je davao dvogodišnji pomen majci….

Vest o smrti prijatelja me je zaprepastila…ne mogu da verujem da „Popa“ više nema. Kažu da je posle velike brzine i naglog kočenja pred šikanom skliznuo sa asfalta, motor je otišao na jednu stranu a  na drugu“Pop“…. svom silinom je  uleteo u postavljene gume…..kasnije se ispostavilo da su povrede bile užasne, najgore u predelu glave….

Vladimira Popovića „Popa“ više nema, ali , ostaće uspomena na jednog pravog dasu, krupnog i lepog čoveka, šmekera na motociklu.

 PS.Poštovani takmičari, funkcioneri i ljubitelji moto sporta, obaveštavamo vas da će se ispaćaj za kremaciju Vladimira Popovića Popa, preminulog 17. septembra 2021. godine obaviti u četvrtak 23. septembra 2021. godine u 11:45 na Novom groblju u Beogradu. Okupljanje na groblju počinje u 11:15.