Valentino Rosi se povlači iz Moto GP-a

6. август, 2021. #

Kraj jedne ere: Valentino Rossi se povlači iz MotoGP -a  Posle četvrt veka na svetskom prvenstvu, Valentino Rossi najavio je  svoje povlačenje iz trka na 2 točka. Time se završava era jednog od najvažnijih vozača u istoriji motociklizma.

„Pozdrav svima. Kao što sam rekao tokom sezone, donosim odluku vezanu za svoju budućnost. odlučio sam se povući krajem godine. Biće to posljednja sezona,  kao vozač Moto GP -a. Jako mi je žao jer sam se hteo takmičiti još 25 godina, ali to nije moguće. “ „Ovo je teško, vrlo tužno vreme, jer je teško reći da se sledeće godine neću trkati. Radim ovo više manje 30 godina i sledeće godine će mi se život promeniti . Bilo je to jako dugo, zabavno i lepo putovanje. Ja sam 25-26 godina na Svetskom prvenstvu. Bilo je super. Imao sam nezaboravne trenutke sa svojim timovima, s momcim koji su bili sa mnom. Nemam puno više reći „…….. rekao je. Rossi na konferenciji za novinare.

  Valentino se mučio poslednjih nekoliko sezona.
2018., poslednja godina u kojoj je zaista bilo konkurentno, završio je kao treći na Svetskom prvenstvu sa 198 bodova
Zatim je došla sezona 2019., najgora u MotoGP karijeri do tog trenutka, zatvorena na sedmom mjestu sa 174 boda.

2020., takođe zahvaljujući pandemiji COVID -a, Valentino nije uspe bolje od 66 bodova i 15. mesta na Svetskom prvenstvu.
Godine 2021. došlo je do selidbe u tim Petronas SRT Yamahe s fabričkim motociklom, ali rezultati su krenuli nizbrdo. Deseto mesto u Mugellu predstavlja najbolji rezultat 2021. godine .

Danas je to prirodni epilog prvaka koji će, hteo ili ne, ostati u istoriji svetskog prvenstva, motora i italijanskog sporta zahvaljujući svojim 9  titulama. 

S oproštajem Valentina Rosija, MotoGP gubi jednog od najvećih u istoriji, ali i jedan od simbola s kojim se, u posljednjih 20 godina, obogatio na svakom trkalištu na planetu. Era se bliži kraju i to je neizbežno. Međutim, ostaje ono što je Valentino uspeo zapisati u istorijske knjige.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije