Twingo Cup 2021 – Slovakia ring 2 – Sjajna trka za beogradske asove Mladenovića i Milenkovića, 4. i 6. mesto

22. август, 2021. #

Nisu ovoga puta bili na podijumu, medjutim u konkurenciji 22 vozača, mahom iz Slovenije, Beogradjani 19. godišnji Mihajlo Mladenović i  37. godišnji Mihailo Milenković ( inače kumovi ), mogu biti sasvim zadovoljni svojim predstavljanjem na poznatom autodromu u Slovačkoj, na Slovakia ringu.

Milenković je posle subotnjeg drugog mesta startovao sa te pozicije, dok je Mladenović posle odustajanja u prvoj trci i odvaljenog prednjeg branika, drugu trku započeo sa poslednjeg, 22. mesta…

Kao i uvek takmičari u seriji Twingo Cup priredili su pravu borbu, neizvesnu, uzbudljivu, sa puno preticanja i preuzimanja vodećih pozicija. Bilo je i izletanja pa i prevrtanja, nadmetanja vozača sa potpuno izjednačenim automobilima i motorima od 1000 kubika, sa tri cilindra. Reč je o takmičenju koje je vrlo slično takozvanom „Malom N-u“, s tim što su naši „jugići“ malo brži a „twingo“ je stabilniji.

Trka je počela bez problema a naš Milenković se zadržao u vodećoj grupi, uz česte promene u poretku. U cilj je ušao kao 6. ali uspeo je da sačuva auto, da izbegne kontakte i da osvoji nove bodove…tv komentator ga je više puta pominjao u prenosu i svi su mogli da vide da je u konkurenciji 22 vozača bio medju najboljima.

Posebnu pažnju zaslužuje vožnja mladog, 19. godišnjeg višestrukog šampiona Srbije Mihajla Mladenovića. Kao što smo napomenuli, startovao je sa poslednjeg mesta, a posle 25 minuta trke uz neverovatan napredak u cilj je ušao kao četvrtoplasiran takmičar, uz NAJBRŽI KRUG u trci – zaista plasman za čestitanje i veliki respekt….bio je na korak do podijuma.

Mladenović i Milenković su na sjajan način predstavili automobilski sport Srbije, njih dvojica rade i putuju zajedno, Milenković je kum ocu mladog Mladenovića, poznatom „Djenki“, vozaču i mehaničaru koji je zadužen za tehniku pripremu a ceo tim očigledno odlično funkcioniše.

Na Slovakia ringu danas je pobedio Madjar Sabolč Lantoš, ispred Slovenaca Ivanuše i Štefančiča.

Naredna trka Twingo Cup-a je početkom septembra, na stazi Brno, u Češkoj.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije