Novi teretni pneumatici Sava

20. јул, 2021. #

 

Odličnih performansi, izdržljivi pneumatici Sava serije 5 odgovaraju gradskoj vožnji i regionalnoj distribuciji, kao i vožnji na velike udaljenosti. Na svim osovinskim pozicijama ih krasi oznaka 3PMSF, a svojom robusnom šarom gazećeg sloja i konstrukcijom karkase doprinose smanjenju operativnih troškova voznih parkova.

Beograd, 20. jul 2021. godine – Sava predstavlja nove pneumatike Sava serije 5, koju čine Avant 5 za upravljačku osovinu, Orjak 5 za pogonsku osovinu i Cargo 5 za prikolice.

Serija je namenjena prevoznicima koji traže snažne i pouzdane pneumatike za sve sezone. Sava serija 5 nosi u svim dimenzijama i na svim osovinskim pozicijama oznaku pahulje u planini sa tri vrha (3PMSF), koja ukazuje na njihovu usklađenost sa najstrožim zakonodavstvom za zimske pneumatike. Idealan su izbor za prevoznike, koji među brendovima od poverenja traže rešenje za različite vrste drumskog prevoza i nude odličan odnos kvaliteta i cene.

Pneumatik SAVA AVANT 5 za veću izdržljivost

Pneumatik za upravljačku osovinu Sava Avant 5 ima šaru sa pet rebara koja dolazi sa  izraženom krivom u kanalima, što utiče na manje habanje prilikom skretanja. Izdržljivosti pneumatika doprinosi za 4% veća zapremina gume za habanje u gazećem sloju i za 1 mm dublji kanal nego kod njegovog prethodnika1. Zbog toga je idealan za kamione najnovije generacije, koji zbog ekoloških standarda EURO 6 i komponenata u vezi sa elektrifikacijom imaju veću težinu na upravljačkoj osovini.

Pneumatik ORJAK 5 za prianjanje i manje habanja u svim sezonama

Pneumatik za pogonsku osovinu Orjak 5 takođe krasi robusna šara sa pet rebara i brojnim lamelama koje obezbeđuju snažno prianjanje u svim vremenskim uslovima, a njegova poluotvorena rebra na ramenom delu krase elementi ojačanja koji omogućavaju manje habanje.

Pneumatik CARGO 5 sa manjim otporom kotrljanja

Pneumatik Cargo 5 za prikolice svojom izdržljivom strukturom omogućava potencijalno veliku kilometražu. Oznaku 3PMSF mu je donela šara sa dubokim lamelama koje stvaraju dodatne ivice prianjanja. One prilikom dodira sa površinom puta povećavaju prianjanje i efikasnost kočenja na mokroj podlozi. Cargo 5 ima i veću zapreminu gume u potkanalskom sloju, što smanjuje rizik od oštećenja karkase, a time se povećava mogućnost obnavljanja gazećeg sloja i posledično produžava njegov životni vek. Na smanjenje operativnih troškova dodatno utiče i smeša gazećeg sloja, koja doprinosi smanjenju otpora kotrljanja i pomaže kod povećanja iskorišćenja goriva i pređene kilometraže.

1 U poređenju sa prethodnikom kod dimenzija 295/80R22.5, 315/70R22.5 i 315/80R22.5 ima više gume za habanje i dublji profil.

 

 

Video-prezentaciju novih pneumatika Sava serije 5 možete da pogledate na linku.

Informacije o preduzeću Goodyear Slovenija

Goodyear Slovenija, d. o. o., je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi koji je još od 1998. godine deo međunarodne korporacije Goodyear.  Društvo Goodyear Slovenija ima oko 1.600 zaposlenih.

Goodyear Slovenija proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine i pneumatike za motocikle. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica.  Ovi pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu s obzirom da oko 80 procenata pneumatika prodajemo u evropskim i drugim zemljama putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.eu, www.dunlop.eu, www.fulda.eu, www.sava-tires.com ili www.goodyear-slovenija.si.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije